Belediye Isçilerinin Yerine Süpürgelerle Temizlik Yaptilar

Belediye Isçilerinin Yerine Süpürgelerle Temizlik Yaptilar

Aksaray Belediyesi 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü nedeniyle sehir meydaninda dikkat çeken bir sosyal deney yapti. Belediyeye ait sosyal medya hesaplarinda paylasilan sosyal deneyde, yoldan geçenlere belediye isçileri yerine temizlik yapip yapmayacaklari soruldu ve birçok kisi olumlu tepki verdi.

Aksaray Belediyesi Basin ve Yayin Müdürlügü’nün 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’ne özel hazirladigi sosyal deney oldukça dikkat çekti. Sosyal deneyin konusu olarak yoldan geçenlere, gece gündüz demeden sehir genelinde titizlikle çalisan belediye isçileri yerine “Süpürge ve el arabasiyla temizlik yapar misiniz?” sorusu yöneltildi. Ilk basta saskinlikla karsilanan bu istege her vatandas olumlu yanit verdi. 15 Temmuz Milli Irade Meydaninda belediye isçilerinin yerine geçen vatandaslar, süpürgelerle meydanda temizlik yapti. Çok sayida izlenme ve begeni alan o görüntülerde vatandaslar süpürge, kürek ve el arabalari ile meydani süpürdü. Isçi Bayrami’na dikkat çekmek ayni zamanda da günlük hayatta sehrin bir noktasinda görev alan temizlik isçilerinin çalisma sartlarini anlamalari için yapilan sosyal deneyde vatandaslar süpürgeleri tekrar isçilere teslim etti.

Belediye isçilerinin yerine temizlik yapan 56 yasindaki Bayram Erdogan, “Bir çogumuz farkinda degiliz ama temizlik isçileri sehrimizin görünmeyen kahramanlari. Yaz sicaginda olsun, kis sogugunda gece gündüz demeden çalisiyorlar. Temizlik isçileri günün her saati gece dahil, sabahin ilk isiklarinda bile çalisiyorlar. Ne yazik ki günlük hayatin kosusturmasi içinde onlarin bu degerli emekleri genellikle görmezden geliniyor. Oysa ki bir sehri cadde cadde, sokak sokak temizlemek hiç kolay degil. Belediyemiz bu konuda çok basarili ve Aksaray’imiz tertemiz. Bugün burada isçi kardeslerimizin, islerinin hiç de öyle göründügü gibi kolay olmadigini daha iyi anladik. Ben de isçi emeklisiyim ve isin zor kismina bugüne kadar sahit olmamistim. Tek sermayeleri alin teri olan isçilerimize emekleri için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile