Belediye işçisi Durak'ı görevinden uzaklaştıran Bakan Atalay hakkında suç duyurusunda bulundu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Taner Matban, Aytaç Durak'ı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştıran İçişleri Bakanı

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Taner Matban, Aytaç Durak'ı hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştıran İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Belediye Yol Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan Matban, Adana Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Bakan Atalay'ın görevini kötüye kullandığını iddia etti. Aytaç Durak'ın 28 Mart 2010 günü geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığını hatırlatan Taner Matban, İçişleri Bakanı'nın kanunlardan doğan hakkını kullandığını söylediğini hatırlattı. Basından okuduğu kadarıyla bugüne kadar 50 müfettişin belediyeye geldiğini ve 6 ayı aşkın sürede Durak hakkında 'zimmet, görevi kötüye kullanmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştırmak' gibi suçlardan dava açılmadığını savunan Matban, Durak'ın 2 ay daha görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Bakanın siyasi sebeplerden kendisi gibi Durak'a oy veren insanların iradesini hiçe saydığını ileri süren Taner Matban, "İddia ediyorum, Türkiye'de hangi kamu kuruluşu olursa olsun, 50'den fazla müfettiş gönderilsin. Altı aydan fazla soruşturma yapılsın. Çalışanların en az yüzde 10'u tutuklanır. Ama müfettişler hiçbir şey bulmuyor. Halkın iradesi hiçe sayılıyor. Kendisine verilen yetkiyi siyasi nedenlerle keyfi olarak kullanan bakan hakkında şikayetçiyim." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile