Belediye İştiraki Şirketin Elektriği Verilince 3 Günlük Jeotermal Enerji Kesintisi Sona Erdi

Sandıklı ilçesinde, belediye iştiraki Sandıklı Jeotermal Enerji AŞ'nin 680 bin liralık borcu nedeniyle kesilen elektriğinin yeniden verilmesiyle 3 gün süren jeotermal enerji kesintisi sona erdi.

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, AA muhabirine, elektrik kesintisinin, ilçede jeotermal enerjiyle ısınan 10 bin 600 konutta mağduriyete yol açtığını söyledi.

SANJET'in yıllardır elektrik borcu olduğunu, ancak tarihinde ilk kez elektriğinin kesildiğini savunan Elibol, elektriğin yeniden verildiğini belediyeden anons ederek vatandaşlara duyurduklarını bildirdi.

Elibol, kesinti sırasında ilçe halkının mağduriyetinin giderilmesi, yaşlı, hasta ve çocukların ısınabilmesi için girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''İlçemizde abonelerimizi ısıtamadığımız 3 günlük süreç, bize 3 yıl gibi gelmiş ve derinden üzmüştür. Her ne kadar özrümüzün karşılığı olmasa da halkımızın yaşadığı bu mağduriyetten dolayı şirketimiz önümüzdeki yıl ısıtamadığı süre kadar abonelerine ücretsiz ısıtma sağlayacaktır. SANJET'in elektriklerinin açılmaması için çalışanları ve Belediyemiz önüne siyah çelenk koyma düşüncesinde olan siyasi parti mensuplarını kınıyoruz. Yaşamış olduğumuz bu süreçte dimdik belediyemizin arkasında durarak SANJET'in elektriklerinin verilmesi için emeği geçen herkese ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile