Belediye Kentin Kuzeyini Sosyal Sorumluluk Projeleri İle Geliştmeyi Amaçlıyor

Belediye Kentin Kuzeyini Sosyal Sorumluluk Projeleri İle Geliştmeyi Amaçlıyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentin kuzey bölgesinin sosyo-ekonomik açıdan uzun yıllar ihmal edildiğini ancak bölgeyi geliştirmek amacıyla başlattıkları projelerin çoğunu hayata geçirdiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Aybey, Elmalıdere ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinin bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik açıdan uzun yıllar ihmal edildiğini ve hiçbir önemli yatırımın yapılmadığını söyledi.

Bu ihmali gidermek sosyal sorumluluk kapsamında ciddi projeler ürettiklerini ifade eden Ali Erdoğan, “Karakol, sağlık evi, gençlik merkezi ve yoksullar için konut, bu bölgede hayata geçirdiğimiz en önemli projelerimizdir. Ayrıca yıllarca içerisinde işlenen cinayetlerle gündeme gelen Akse Çamlığı’nı da şehrimizin en önemli mesire alanlarından biri haline getirdik” dedi.

Aybey Mahallesi Yeniceköy Caddesi üzerinde inşa ettikleri Gençlik Merkezi’ni o bölgede yaşayan kadın ve gençlerin hizmetine sunduklarını, yoksullar için TOKİ aracılığıyla yaptırdıkları konutları hak sahiplerine teslim ettiklerini anlatan Ali Erdoğan, “Gençlik Merkezi projemiz o bölgedeki gençlerimiz ve kadınlarımıza katkı sağlıyor. Merkezde bilgilendirme toplantıları, çeşitli eğitim ve sosyal faaliyetler düzenleniyor. Göreve geldiğimiz günden beri çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Karakol binası, aile sağlığı merkezi gibi projeleri de bitirip ilgili kurumlara teslim ettik. TOKİ ile yoksul vatandaşlarımıza 176 adet konut inşa ettik. Halk ekmek fabrikası ve bulvar düzenlemelerimizle ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kentin kuzeyinin gelişmesine büyük katkı sağlayacak 40 metrelik yol projemizin temelini de atacağız” dedi.

Akse Çamlığı’nda yaptıkları çalışmaları da değerlendiren Ali Erdoğan, “Birkaç yıl önce çamlık içerisinde basında da yer alan kötü olaylar yaşandı. Biz bu duruma Son vermek için kurumlarla koordineli bir çalışma yaparak proje hazırladık. Projemizi kısa süre önce hayata geçirdik. İnsanlar artık Akse Çamlığı’na gidip rahatça vakit geçirebiliyor. Aileler hafta Sonları piknik yapıp şehir stresini ve iş yoğunluğunu burada atabiliyor. Belediye olarak bu bölgenin kalkınması için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile