Belediye Kentteki Tarihi Evleri Restore Etmek İstiyor

Belediye Kentteki Tarihi Evleri Restore Etmek İstiyor

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kent merkezindeki tarihi evleri restore ederek halkın kullanımına sunmak istediklerini söyledi.

Tirit Sokak’taki 12 tarihi yapının dış cephesini geçen yıl restore ettiklerini de belirten Ali Erdoğan, kent merkezinde yaklaşık 160 tarihi yapı bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl Tirit Sokak’ta başlattıkları dış cephe restorasyon çalışmaları kapsamında 12 binayı elden geçirdiklerini ve iki sokakta daha dış cephe iyileştirme çalışması yapmayı hedeflediklerini söyleyen Ali Erdoğan, “Hedefimiz tescilli 160 tarihi ev ile 40’a yakın çeşme, han ve hamam gibi sanat yapılarını aslına uygun olarak yeniden ayağa kaldırmak” dedi.

İslamoğlu Kültür evi ile kentteki 10 adet tarihi çeşmeyi restore ettiklerini, Tirit sokaktaki çalışmaların yaklaşık 250 bin TL’ye mal olduğunu ifade eden Erdoğan, “Biz sit alanı olan tarihi yapıların bulunduğu bölgeyi bir dönüşüm alanı olarak görüyoruz. Hedefimiz tescilli 160 tarihi ev ile 40’a yakın çeşme, han ve hamam gibi sanat yapılarını aslına uygun olarak yeniden ayağa kaldırmak. Bu yapılar kaderine terk edildiğinde yok oluyorlar. Biz bu kültürel değerlerimizi yeniden kazanıp sosyal hayatın birer parçası haline getirmek istiyoruz. Restore edilen tarihi yapıları günün şartlarına uygun olarak kullanılacağız” dedi.

Belediye olarak Tirit sokakta yaptıkları dış cephe yenileme çalışmalarını birkaç sokakta daha yürüteceklerini de belirten Ali Erdoğan, “Tarihi evleri restore ederek günün şartlarına uygun olarak kullanıma açacağız. Özellikle kültürel ve sosyal faaliyetler için bu alanlar kullanılabilir. Biz restore ettiğimiz İslamoğlu, Dokur Evi ve Yörük Evi gibi tarihi mekanları bu amaçla kullanıyoruz. Tirit sokakta yaptığımız çalışmanın benzerini birkaç sokakta daha yapacağız. Dış cephe yenileme çalışmaları aynı zamanda görsel açıdan da bu sokakları güzelleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Tirit sokakta bir çok kentten ressam, tarihi evleri resmetti. Benzeri çalışmaları bu yıl da yapmak istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile