Belediye Kızılay işbirliğiyle sıcak çorba dağıtılıyor

Konak Belediyesi ile Türkiye Kızılay Derneği İzmir Şubesi'nin yaptığı ortak çalışmayla her akşam maddi imkanı iyi olmayan vatandaşlara sıcak çorba dağıtılıyor.

Çorba dağıtımından her akşam dar gelirli ve kimsesi olmayan vatandaşlar yararlanıyor. Basmane semti Anafartalar Caddesi’nde, Dönertaş olarak bilinen bölgede gerçekleştirilen uygulamada her akşam 300 kişi soğuk kış gecelerinde içini ısıtıyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen çorba dağıtımı haftanın yedi günü de sürecek ve ilkbahar mevsimine kadar devam edecek. Vatandaşlara saat 19.00 da başlayan çorba dağıtımında her gün ayrı bir çeşit ikram edilecek. Mercimek, şehriye, domates, erişte, yayla ve ezogelin çeşitlerinden oluşan menü soğuk kış gecelerinde dar gelirli vatandaşların hem içini ısıtacak hem karınlarını doyuracak.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda Kızılay ile gerçekleştirdikleri protokolün soğuk kış gecelerinde ihtiyaç sahibi vatandaşların imdadına yetiştiğini belirtti. Tartan, “Basmane ve çevresinde ayrıca göçmenler de ucuz otellerde konaklıyor. Onların da karınlarını doyuruyoruz” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile