Belediye Konservatuvari Tiyatro Bölümü Yeniden Açiliyor

Belediye Konservatuvari Tiyatro Bölümü Yeniden Açiliyor

Süleymanpasa Belediye Konservatuvari, 2021-2022 egitim-ögretim yili ön kayit basvurulari sürerken, yeni bir müjdeyle daha gündeme geldi. Birkaç yildir ögrenci alinmayan Süleymanpasa Belediye Konservatuvari Tiyatro Bölümü bu yil yeniden açilacak.

Süleymanpasa Belediye Konservatuvari, hâlihazirda san ve çalgi egitimini kapsayan Müzik Bölümü, Türk halk danslari ve bale egitimlerini içeren Dans Bölümü ile çalgi yapim ve onarim egitiminin verildigi Müzik Teknolojileri Bölümü ile egitim hayatini sürdürüyor. 2021-2022 egitim-ögretim yilinda ise önceki yillarda oldugu gibi, geleneksel Türk tiyatrosu ile klasik ve çagdas tiyatro egitimlerinin yer alacagi Tiyatro Bölümüne yeniden ögrenci alinacagi açiklandi. Bölümün basina da Türk Tiyatrosunun son yillarda yetistirdigi usta oyuncu ve yönetmenlerden biri olan Ahmet Yenilmez getirildi.



Iki farkli yas grubunda egitim verilecek

Yillarini tiyatroya vermis, çok sayida sinema filmi ve televizyon dizisinde rol almis usta oyuncu Ahmet Yenilmez’e kendisi gibi önemli tiyatrocular Sahin Ergüney ve Sirin Ergüven Hamsioglu eslik edecek. Alinan bilgilere göre, Süleymanpasa Belediye Konservatuvari Tiyatro Bölümüne 13-18 yas arasi 1. Grup, 18 yas ve üzeri 2. Grup olmak üzere iki farkli kategoride ögrenci seçimi yapilacak.

Kayitlar belediyenin internet sitesinden yapilacak

Tiyatro Bölümü için ön kayit basvurulari Süleymanpasa Belediyesi resmi internet sitesi olan www.suleymanpasa.bel.tr adresi üzerinden basvuru formu doldurularak yapilabilecek. Basvurular için son tarihin 1 Ekim 2021 Cuma günü oldugu, giris sinavlarinin da 2-3 Ekim 2021 tarihleri arasinda yapilacagi ifade edildi.

Ahmet Yenilmez

20 Aralik 1966 yilinda Ordu ili Karaagaç köyünde dünyaya gelen Ahmet Yenilmez, ilkokulu köyünde, orta ve lise egitimini Ordu’da tamamladi. Izmir Dokuz Eylül Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Isletme bölümü mezunu. 1985 yilinda Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Kolunu kurdu. Üniversitede okurken bir yandan da tiyatro ile ilgilendi, birçok tiyatro oyununda oynadi. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalisma Ekonomisi Bölümünde Yüksek Lisans egitimini tamamladi. “Sahne Sanatçilarinin Özlük Haklari” konusunda yüksek lisans tezini hazirladi. 1978 yilinda Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Deneme Sahnesi’nde tiyatroya basladi.

1983 yilinda Karadeniz Bölgesi tiyatro festivalinde Cevat Fehmi Baskut’un “Ölen Hangisi” adli oyunuyla en iyi erkek oyuncu ödülünü aldi.

Ahmet Yenilmez, 1987 yilinda Hasret Sahnesi kadrosuna girerek profesyonel oldu. Bu ekip bünyesinde "Yusuf Yüzlüler" oyununu yazip oynadi. 1992 yilinda Kültür Bakanligi bünyesinde "Bir Ben Vardir Bende Benden Içeri, 1996’da Medeniyetinizden Istifa Ediyorum" oyunlarini oynadi.

Yenilmez, 1996 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi Gösteri Sanatlari Merkezinde Genel Sanat Yönetmen Yardimciligi görevini sürdürdü. 1997 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi Muammer Karaca Tiyatrosu Müdürlügü görevinde bulundu. 1998 yilinda Sariyer Belediye Tiyatrosunun kurulusunda yer aldi. 1999-2000 yilinda kendi yazip oynadigi “Milenyum Esiginde Türkiye” isimli tek kisilik oyununu sahneledi. 1998 yilinda Deli Yürek adli dizi filmde ve sonrasinda Ekmek Teknesi, Kurtlar Vadisi gibi televizyon tarihinin en önemli dizilerinde rol aldi. Seyrüsefer adi ile yayinlanmis bir kitabi, Candiller isimli siir albümü bulunan Yenilmez, ayni zamanda çok sayida oyun da yazip sahneye koydu. Ahmet Yenilmez, Ankara’da kurucusu oldugu “Ahmet Yenilmez Sanat Merkezi” adi altinda oyunculuk ve yazarlik atölyesinde genel sanat yönetmenligi yapmaya devam etmenin yani sira, Süleymanpasa Belediye Konservatuvari Tiyatro Bölüm Baskani olarak yeni dönemde görev almaya hazirlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile