Belediye Meclisi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Yerinin Değiştirilmesini İmar Komisyonunda

Kumluca Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, yapılacak Otelcilik Turizm Meslek Lisesi'nin yerinin değiştirilmesini oy birliğiyle imar komisyonuna havale etti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında olağanüstü toplanan Kumluca Belediye Meclisi'ne 15 üyeden 13'ü katıldı. Toplantının açılışında konuşan Başkan Çetinkaya, belediye meclislerinin ayda bir kez toplandığını, ancak kamu ve toplum menfaati olduğunda üç kez toplantı yapabildiğini söyledi.

Olağanüstü toplantıda alınacak kararların, Kumluca halkına hayırlı olmasını dileyen Çetinkaya, daha sonra gündem maddesini okudu. Kumluca Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye meclisine bir yazı gönderildiğini hatırlatan Çetinkaya, bu yazıda, belediye sınırları içinde Kum Mahallesi 64 ada, 206 parselde bulunan arsanın Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yeri olarak tahsis edildiğinin bildirildiğini ifade etti.

Çetinkaya, şöyle konuştu:

''Söz konusu dilekçenin devamında, denilmekte, imar planında 64 ada 102 ve 103 parsellerin Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yeri olarak, plan tadilatının yapılması talep edilmektedir.''

Söz konusu dilekçede, kamu menfaati olduğunu ifade eden Çetinkaya, yapılacak Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin Kumluca'nın turizme açılan penceresi olacağından çok önemli bulduklarını belirtti.

Meclis üyeleriyle yapılan müzakere sonucunda, talebin imar komisyonuna havale edilmesine, imar komisyonundan da olumlu karar çıkması halinde bir sonraki meclis toplantısına kadar imar plan tadilatının onaylanmak üzere meclise getirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile