Belediye Personeline Ev Gibi Mobil Otobüs

Belediye Personeline Ev Gibi Mobil Otobüs

İçel Büyüksehir Belediyesinin atil durumdaki otobüsleri yeniden dizayn ederek olusturdugu ’Mobil Yasam Otobüsleri’, özellikle uzak bölgelere giden ve çalismalari günlerce süren personelin rahat ve hijyenik bir sekilde konaklamasina olanak sunuyor.

Buzdolabi, televizyon, isitma sogutma sistemleri için gerekli olan elektrik enerjisini üstünde yer alan günes panellerinden alan, yenilikçi tasarimlara sahip ’Mobil Yasam Otobüsü’, Makine Ikmal Dairesi Baskanligi atölyelerinde kullanimdan çikarilan ve atil vaziyette bulunan eski otobüslerden yapiliyor.

“Mobil Yasam Otobüsünde ne ararsaniz var. 5 yildizli otelden farkimiz yok”

Mobil Yasam Otobüsünün içerisinde yatak, televizyon, banyo, lavabo gibi her unsurun yer aldigini belirten Yol ve Asfalt Sube Müdürlügünde yol asfalt formeni olarak görev yapan Burhan Erol, “Otobüste kisacasi ne ararsaniz var. 5 yildizli otelden hiçbir farkimiz yok. Rahatiz, sabah dinç kalkiyoruz. Isimizin aksamamasi için genelde bu tür islerde burada kaliyoruz” dedi.



“Mobil Yasam Otobüsümüz hem ekonomik hem de rahatlik açisindan çok güzel”

Büyüksehir Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginda görev yapan ekip çavusu Aydin Güngör de “Su anda Gülnar’da hizmet yapiyoruz. Mobil Yasam Otobüsümüz çok güzel. Hem ekonomik hem de rahatlik açisindan çok güzel. Dusu, lavabosu var. Rahatlik ve konfor konusunda da güzel. Baskanimizdan Allah razi olsun. Bize güzel bir hizmet örnegi verdi” ifadelerini kullandi.

Önceden ilçeden evlere geri dönüp tekrar gelmenin zor oldugunu söyleyen Güngör, “Çalisma sisteminin içerisinde zaten yoruluyoruz. Bir de bunun üzerine yolculuk yaptigin zaman yorgunluk biraz daha artiyor. Bu hizmetin gelmesiyle beraber bu yorgunluk daha az bir seviyeye düstü. Güzel bir hizmet. Bu hizmetten faydalanmak da bizim için çok güzel” diye konustu.

Otobüste rahat, konforlu ve huzurlu bir sekilde kaldiklarini söyleyen Güngör, “Dün geceden itibaren burada kaldik. Sabah mesai saatlerinden önce ekiple beraber kahvaltimizi yaptik. Daha sonra da yol güvenligimizi saglayarak, günlük çalisma sistemimize basladik” seklinde konustu.



“Burasi bir evi aratmiyor”

Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginda çalisan personel Ahmet Kadir Çalik, “Bugün programimizda Gülnar’in Büyükeceli yolunda asfalt çalismalari vardi. Merkezde oldugumuz için mesafe olarak bayagi bir uzagiz. Bir günde tekrar gidis-dönüs yapamiyoruz. Sag olsun Büyüksehir Belediyemiz bize göre bir karavan ve otobüs tarzinda bir araç tahsis etti. Içerisinde yatagimiz, banyomuz, lavabomuz, koltuklarimiz var. Buzdolabindan tutun da isitma sistemine, televizyonumuza kadar her seyi temin etmisler. Burasi bir evi aratmiyor. Isimiz bittigi zaman burada istirahatimizi yapiyoruz. Yemegimizi burada yapiyoruz. Ihtiyaçlarimizi burada gideriyoruz. Güzel yani. Bütün isimizi görebiliyoruz. Ev gibi diyebilirim. Baskanimiz Vahap Seçer’e çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Mobil Yasam Otobüsü olmadan önceki süreçten de söz eden Çalik, “Önceden bu araç olmadigi zaman uzun yerlere gün içinde gelip kisa mesafeli isler yapiyorduk. Su an bu otobüsle beraber hem burada planimizi önceden yapabiliyoruz. Asfaltimizi daha önceden serebiliyoruz, yetisebiliyoruz. Çok memnunuz, her seyi düsünmüsler. Yatagimizdan tutun, dolabimiza, televizyonumuza, buzdolabimiza kadar her seyimiz var" dedi,
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile