Belediye Personeline Obezlikten Korunma Yöntemleri Anlatıldı

Belediye Personeline Obezlikten Korunma Yöntemleri Anlatıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin ortaklaşa yürüttüğü program kapsamında, belediye personeline sağlıklı beslenme ve obezite konusunda bilgi verildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programda, dengeli beslenme konusunda bilgi veren uzmanlar, ‘Paran varsa dengeli beslenirsin’ kanısının yanlış olduğunu dile getirdiler. Amerika’nın çok zengin bir ülke olduğunu, fakat bunun dengeli beslendikleri anlamına gelmediğini, aksine beslenmeyle bağlı hastalıkların ve sağlık giderlerinin ABDde çok yüksek seviyelerde seyrettiğini ifade ettiler.

Uzmanlar, obeziteye bağlı rahatsızlıklardaki ölüm oranın yine en yüksek olduğu ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu anlattılar.

Yetersiz beslenme ile dengeli beslenme arasındaki farkın iyi algılanması gerektiğini anlatan uzmanlar, kaliteli bir yaşam sürmek için bilinçli beslenmenin şart olduğunu vurguladılar.

Türkiye’de artık on kişiden üçünün obez olduğunu ve çocuklarda obezliğin ciddi bir tehlike olarak artmaya devam ettiğini anlatan Uzmanlar, bu tehlikenin çaresi olarak da, doğru beslenmeyi ve hareket etmeyi gösterdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile