Belediye, temiz çevre için dışkı toplama poşeti dağıttı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni başlattığı 'Dostlarımızla birlikte çevreyi temiz tutalım' projesi kapsamında hayvan sah

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yeni başlattığı 'Dostlarımızla birlikte çevreyi temiz tutalım' projesi kapsamında hayvan sahiplerine 'dışkı toplama poşeti' dağıttı.

Hayvanların ağızlıksız, tasmasız ve kontrolsüz dolaştırılmaması ve özellikle parkların kirletilmemesi konusunda hayvan sahiplerini bilinçlendirmek için harekete geçen Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Etipark'ta gerçekleştirdiği uygulamada, hayvan sahiplerine 'dışkı toplama poşeti' ve 'Sokak hayvanları geçici bakımevi' ile ilgili tanıtıcı broşür verdi.

Cadde ve parklarda sağlıklı bir ortamın sağlanması amacı ile içerisinde kullanma talimatı bulunan dışkı toplama poşetlerini dağıtarak, temiz bir çevrenin oluşturulmasına önayak olmak istediklerini söyleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, "Uygulamaya Porsuk Nehri kenarındaki Etipark'ta başladık. Evcil hayvanları besleyenlerin parklarda hayvanlarını tasmasız gezdirmemesi, hayvanların çevreye bıraktıkları dışkıları poşetlerle toplamaları için uyarılarda bulunuyoruz." dedi.

Kampanyaya destek verdiklerini ve hayvan sahiplerinin, besledikleri hayvanların sorumluluklarını taşımaları gerektiğini belirten Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği (EHKD) Başkanı Ayten Tutkun da "Nasıl yere çöp atılmasını istemiyorsak, hayvanların çevreyi kirletmelerinin de önüne geçmeliyiz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile