Belediye, Üveyiklerin Yuvasi Bozulmasin Diye Dügün Salonunu Kiraya Vermedi

Belediye, Üveyiklerin Yuvasi Bozulmasin Diye Dügün Salonunu Kiraya Vermedi

Amasya’nin Tasova ilçesinde belediye, vantilatörün üzerine yuva yapan üveyik kuslarinin yuvasi bozulmasin diye dügün salonunu kiraya vermedi.

Amasya’nin Tasova ilçesinde belediyeye ait dügün salonunda, havalandirma için kullanilan vantilatörün üzerine bir üveyik kusu yuva yapti. Personeller durumu Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk’e bildirdi. Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk, dügün, kina, nisan gibi toplu etkinlikler için korona virüs salgini nedeniyle bir süredir dügünlerin gerçeklesmedigi dügün salonunda inceleme yapti. Baskan Öztürk yaptigi incelemede, 1 Temmuz itibariyla açilacak olan dügün salonunda kuslarin yuvasini bozmamak için vantilatörü çalistirtmayip, salonu dügün sezonu için kiraya vermeyecegini açikladi.

Belediye Baskani Bayram Öztürk, “Su an belediyemize ait dügün salonundayiz. Hemen arkamizda da kameralar gösteriyordur, bir vantilatör ve vantilatörün üzerinde bir kusu görüyorsunuz. Özellikle son 1 yildir Covid-19 belasindan dolayi salonlarimiz kapali. Dolayisiyla kuslarda böyle güzel mekanlari insan hareketliliginin olmadigi, rahat, kendilerini güvende hissettikleri mekanlari yuva olarak görüyorlar. Bizler de özellikle kuslarin son bir ayda salonumuza yaptiklari yuvalardan dolayi da mümkün oldugunca rahat etmesi için elimizden gelen gayreti görevli arkadaslarimiz gösteriyor. Sezonun açilacak olmasindan dolayi hem vantilatör hem salon bakim yapacagimiz zamandadir suanda” dedi.



“Tamir isini biraktik, kuslarimizin yavrulari uçana kadar salonu kiraya vermiyoruz”

Hayvanlara olan saygisindan ve sevgisinden dolayi rahatlarini bozmadiklarini söyleyen Belediye Baskani Bayram Öztürk, “Hayvanlarimizin rahat etmesi için, tamir isini biraktigimiz gibi salonu da kuslarimizin yavrulari uçana kadar kiraya vermeme karari aldik. Amacimiz dedigimiz gibi hayvanlarimizi, kuslarimizi daha güvenli bir sekilde buralarda yuva yapmalarini ve yavrularini burada büyüterek uçmalarini saglamaktir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile