Belediye Ve Üniversite Usak Için Ele Ele Verdi

Belediye Ve Üniversite Usak Için Ele Ele Verdi

Usak Belediyesi ve Usak Üniversitesi, basketbol egitimleri, mesleki ve kisisel gelisim faaliyetleri kapsaminda is birligi protokolü imzalarken ortak projelere bir yenisi daha eklendi.



Usak Üniversitesi Rektörlük makaminda gerçeklesen imza törenine Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin ve Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas katildi.

Yapilan anlasmayla birlikte belediye ve üniversite arasinda basketbol egitimleri, mesleki ve kisisel gelisim faaliyetlere iliskin düzenlenecek olan egitim, seminer, kurs ortak hareket edilecek.

Imza töreninin ardindan açiklamalarda bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, yapilan anlasmanin hem üniversite, hem belediye hem de vatandaslar için hayirli olmasini diledi. Rektör Savas, “Üniversite-sehir bütünlesmesi ve toplumsal katki adina Usak Belediyemizle yaptigimiz isbirliklerine yenilerini eklemekten mutluluk duyuyoruz. Ilk protokolümüz; Usak Belediyesi tarafindan verilecek olan basketbol egitimleri ve amatör spor müsabakalari için ‘Usak Üniversitesi Sehit Ömer Halisdemir Kapali Spor Salonunun’ egitim amaciyla kullanilmasina dairdir. Spor hizmetlerinin verimliligini ve etkinligini arttirmak, ilimizde basketbolu yayginlastirmak, ögrencilerin bos zamanlarini degerlendirilmesi için spor aliskanligi kazandirmak amaciyla belediyemiz ve üniversitemiz ele ele verdi. Usak’imiza hayirli olsun.” dedi.

Usak Belediyesi ile imzalana ikinci protokolün ise isgücü piyasasinin talep ettigi niteliklerde is gücünün yetistirilmesi ve gelistirilmesi amaciyla gerçeklestirilecek çalismalari ve egitimleri kapsadigini aktaran Rektör Savas, “Usak Belediyesi ve üniversitemiz is birliginde nitelikli is gücü ihtiyacina yönelik, mesleki ve kisisel gelisim faaliyetleri kapsaminda akademisyenlerimiz tarafindan, Usak Belediyesi Kurs Merkezlerinde egitimler, kurslar ve seminerler verilecek. Teorik ve pratik egitimleri içerecek sekilde; mesleki, kisisel, kurumsal, bilgisayar, bilisim, yabanci dil, sanat, spor egitimleri, seminerler gerçeklestirilecek” seklinde konustu.



Belediye Baskani Mehmet Çakin ise Usak Üniversitesi ile isbirliklerinin katlanarak devam ettigini belirtti.

Imzalanan protokollerle Usak’in; spor faaliyetlerinde ve nitelikli is gücü yetistirme konusunda bir adim daha öne geçecegini belirtti.

Imzalanan protokollerin Usak’a hayirli olmasini temenni eden Belediye Baskani Mehmet Çakin, basta Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas olmak üzere, tüm Usak Üniversitesi personeline ve ögrencilerine çalismalarinda basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile