''Belediyecilikte Model Şehir ve Markalaşma'' Paneli

Reklamcılar Birliği Başkanı Aytül Özkan, Konya'nın markalaşma süreciyle ilgili ''Konya'nın çok sağlam ürün özelliklerinin üzerine, duygusal iletişimle birlikte sahip olduğu zenginliklerinin hikayesi doğru bezendiği zaman, o markanın gücü insanların gönüllerinde ve kafasında şu anda olduğundan çok daha fazla yerleşebileceğini düşünüyorum'' dedi.

Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Belediyecilikte Model Şehir Konya ve Markalaşma'' konulu panelde, Konya'nın başta üniversiteleri, sanayisi ve hayvancılığıyla ürün kalitesini gösteren unsurlara sahip olduğunu ifade etti.

Konya'nın markalaşma sürecinde bir yanlış yaptığını düşünmediğini söyleyen Özkan, Konya'nın markalaşmadaki iletişim boyutu alanında bir şey yapmadığını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in ekibiyle şehri geliştiren, doğru projeleri imzalayan bir yönetim anlayışına sahip olduğunu belirten Özkan, Konya'da insanları gönülden ve zihinsel anlamda etkiyebilecek bir ürünün mevcut olduğunu dile getirdi.

Markalaşma sürecinde Konya'nın bütün ürün özelliklerine birinci derecede sahip çıktığını söylemenin mümkün olduğunu bildiren Özkan, ''Konya'nın sanayileştiğini, çok büyük şirketlerinin olduğunu duydum. 12 milyon tavuk gibi birşey duydum. Türkiye'de 1 numara olduğunu, Irak dahil birçok ülkeye ihraç edildiğini, hayvancılıkta ve süt ürünlerinde 1. olduğunu öğrendim. Bütün bunlar bizim iletişimde ürünün sağlandığını, ciddiyetini, kalitesini gösteren ve üstüne de hikayelerini koyabileceğimiz çok önemli unsurlardır. Üniversiteleri, gençliği, yerel yönetimi, yapısı, burada yaşayan aileleri, buraya gelen ziyaretçiler, sahip olduğumuz tarih eserler bunların hepsi bir bütündür. Konya'nın markalaşma ve kendi hikayesini kendisi anlatma sürecinde çok başarılı olacağından eminim'' diye konuştu.

Markanın birçok kesitten oluştuğunu ama birinci özelliğinin ürünün kendisi olduğuna işaret eden Özkan, şunları kaydetti:

''Eğer bu yoksa iletişimde ne yaparsanız yapın hiçbir şey tutmaz. Özünün çok iyi olması lazım. artı özü iyi olmayan birşeyi biz tüketicilere satamazsınız. Çok ünlü dünya reklamcısı David Ogilvy'in dediği gibi tüketici moron değildir. Konya'nın çok sağlam ürün özelliklerinin üzerine, duygusal iletişimle birlikte sahip olduğu zenginliklerinin hikayesi doğru bezendiği zaman, o markanın gücü insanların gönüllerinde ve kafasında şu anda olduğundan çok daha fazla yerleşebileceğini düşünüyorum.''

Panele, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Cem Zorlu ile öğrenciler katıldı.

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile