Belediyeden Hayat Kurtaran Egitim

Belediyeden Hayat Kurtaran Egitim

Çorum’da lokantacilik sektöründe görev yapan tüm personele, acil müdahale uygulamasi olan "Heimlich" egitimi verilmeye baslandi.

Çorum Belediyesi, Il Saglik Müdürlügü ve Asçilar ve Lokantacilar Odasi arasinda imzalanan protokol kapsaminda kentte bulunan lokanta ve restoranlarda görev yapan 320 personele verilecek heimlich egitimine baslandi. Çorum Belediyesi Zabita Müdürü Irfan Göyhan, protokolün imzalanmasinin ardindan bugün itibariyle egitimlere basladiklarini açikladi.

Heimlich manevrasinin hayati bir konu olduguna dikkat çeken Irfan Göyhan, “Heimlich manevrasi, nefes borusuna cisim kaçmasi ve bogulma gibi bir durumda tikanan hava yolunu açmak için yapilan ilk yardim yöntemidir. Hayati önem tasiyan bu projeye destek veren basta Belediye Baskanimiz Dr. Halil Ibrahim Asgin olmak üzere Il Saglik Müdür Vekili Dr. Arif Pirgil ve Asçilar ve Lokantacilar Odasi Baskani Ismet Çitak’a tesekkür ediyorum” dedi.

Il Saglik Müdürlügü ilk yardim ekiplerince verilen egitimlerde, lokanta çalisanlarina teorik ve uygulamali olarak bilgi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile