Belediyeden Naylon Poşet Önlemi

Belediyeden Naylon Poşet Önlemi

Altınordu Belediyesi, naylon poşet kullanımının sınırlandırılarak yeniden kullanılabilir nitelikteki poşet kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar başlatılıyor.

Çevre kirliliğinin en büyük kaynaklarından biri olan, market, mağaza ve pazar yeri gibi alışveriş ortamlarında kullanılan, doğada dönüşüm süresi yüz yıllar alan ve dünyada her yıl yaklaşık 500 milyar adet üretilen naylon poşetler konusunda 5 Haziran Çevre Günü’nden itibaren bir çalışma başlatacak olan Altınordu Belediyesi, vatandaşların yeniden kullanılabilir nitelikteki file, bez torba, kese kağıdı ile çevre dostu olan ve doğada yüzde 100 yok olma niteliğine sahip poşetlerin kullanmasını sağlamaya yönelik adımlar atacak.

FİLE, BEZ TORBA, KESE KAĞIDI ÖZENDİRİLECEK

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Meclisi’nde yaptığı açıklamada, naylon poşetlerin doğada çözülmesinin 1000 yıldan fazla zaman aldığını, ayrıca Türkiye’de naylon poşetlerin kullanılmasının çok yaygın olduğuna dikkat çekti. Rastgele çevreye atılan poşetlerin rüzgarın etkisi ile kolayca doğaya yayıldığını, bu durumun hem doğada kötü görünüm oluşturduğunu hem de çevre kirliliğine neden olduğunu ifade eden Tekintaş, Türkiye’de plastik poşetlerin sadece yüzde 1’inin geri dönüştürüldüğünü, yüzde 99’unun yüzlerce yıl doğaya terk edildiğini kaydetti.

Bunun önüne geçmek için 5 Haziran çevre Günü’nden itibaren ‘Yeşil Altınordu için Yeşil File’ projesini başlatacaklarını ifade eden Tekintaş, bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yapılacağını, pazar yerleri başta olmak üzere ana caddelerde sürekli tanıtım yaparak konuyu gündemde tutacaklarını söyledi.

Tekintaş, plastik poşet üreten firmalarla ‘kağıt türevlerinden’ bez torba, kese kağıdı gibi üretimler yapmaları konusunda görüşmeler yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile