Göreve geldiğinde belediyenin kazasında hiç para olmadığını dile getiren Başkan Çoban , borç içinde devir aldığını belediye , hiç borcu olmayan bir belediye yaptıklarını söyledi . Örnek bir belediyecilik anlayışı içerisinde olduklarını aktaran Çoban , " Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda hemen ödenmesi gereken 2 , 5 milyon TL belediyenin borcu vardı . Kasada personelin maaşını ödeyecek para dahi yoktu . Hatta çalışanların 350 bin lira alacakları vardı . Yani Afyonkarahisar Belediyesi ' ni yaklaşık 3 milyon lira borç ile devraldım . " dedi .
Şu anda hiçbir kimseye ya da kuruma borçları olmadığının altını çizen Başkan Çoban , " Kendi imkanlarımızla gelirlerimizi artırarak , hizmetler yapmaya çalışıyoruz . Çalışanlarımıza , SSK ' ya TEDAŞ ' gibi hiçbir kuruma borcumuz yok . Bakanlar Kurulu ' nda belediyeler ile ilgili son yapılan değişiklikle birlikte herhangi bir borcu olmayan belediyeden kesintiler yüzde 40 değil , yüzde 25 yapılacak . Bu yönden de borcumuz olmadığı için belediyemiz yıllık 2 , 5 milyon lira kara geçmiş olacak . Uygulamanın başlaması ile birlikte buradan da bir gelirimiz olacak . " diye konuştu .
Şehre yapılacak Kent Meydanı hakkında da bilgi veren Çoban , bu yatırım için büyük bir gelirden feragat ettiklerini söyledi . Yeni belediye binasına taşındıktan sonra belediyenin bazı birimlerinin bulunduğu 2 binanın boşa çıktığını aktaran Çoban , " Sadece üzerine yaptığımız dükkanlardan 10 milyon TL peşin gelir elde edebiliyorduk . Ancak Kent Meydanı yapılması konusunda bir teklif gelince ' 10 milyon bulunur , ama böyle bir imkan bir daha bulunmaz ' düşüncesiyle kabul ettik . Valilik binamızı da hesaba katarsak birde meydana yapılacak harcama ile birlikte 30-35 milyon liralık bir proje olacak ki Afyonkarahisar geçmişte bırakın bu denli bir projeyi 3-5 milyon liralık projeleri Başbakan ' ın açtığı bir şehirdi . Bugün Akarçay Projemiz 30 milyon , Arıtma Tesisi 21 milyon , Spor Kompleksi 60 milyon değerinde projeler . Yani her yatırımımız geçmişle kıyaslanmayacak büyüklükte . Bu dönem farklı bir dönem oluyor . " dedi .
" TERMAL TURİZMDEN SONRA SPOR TURİZMİNDE DE ÖNEMLİ BİR YERE GELMEYİ HEDEFLİYORUZ "
Afyonkarahisar ' da yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Çoban , Türkiye ' nin en büyük spor kompleksinin Afyonkarahisar ' a kazandırılacağını bildirdi . Termal turizmin yanında spor turizminde de önemli bir yere gelmeyi hedeflediklerini anlatan Çoban , " Türkiye ' nin en büyük Kent Ormanı ' nı Afyonkarahisar ' da yapıyoruz . Şehrimizde alt yapı ve üst yapıda estetiğe yönelik çok güzel hizmetlerimiz var . Artık olayı sokak bazında değil mahalle bazında ele almaya başladık . Bizim geldiğimizde alt yapı sorunu olmayan mahalle sayısı 1 iken bu dönemde bu sayı 10 ' a çıktı . " şeklinde konuştu .
Gelecek yıl 20 mahalleyi tamamen alt ve üst yapısıyla , elektrik kablolarına kadar her şeyi ile bitirerek , bu mahallelerin bütün sorunlarını çözmeyi hedeflediklerini aktaran Çoban , bunun yanında yeni yollar açtıklarını ifade etti . 2010 yılında da asfalt konusuna ağırlık vereceklerini ve Afyon ' da asfalt olmayan hiçbir sokak bırakmayacaklarının altını çizen Çoban , " Bununla ilgili mali politikalarımızı geliştirdik , gerekli tedbirlerimizi aldık . Asfaltta yeniliklerimiz sürüyor . Saatte 80 tondan 240 tona çıkacak yatırıma da inşallah bu yıl içerisinde başlayacağız . " dedi .



















