Belen'de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü nedeniyle Belen ilçesinde şehitleri anma programı düzenlendi.

Program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" ile başladı.

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından konuşma yapan İl Müdürü Emrullah Taşkın, anma töreninin, Sarıkamış'ın manevi ikliminin, toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için organize edildiğini söyledi.

Anma programına Hatay'ın her tarafından öğrencilerin katıldığını belirten Taşkın, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber Dağları'nda, Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin askerin donarak şehit olması sebebiyle her yıl anma törenlerinin Türkiye genelinde düzenlendiğini belirtti.

Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar ise Milli Mücadele adına Allahuekber dağlarında soğukta, zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler ve türküler okundu. Daha sonra katılımcılara o günün yemeğini anımsatan kuru ekmekle buğday çorbası dağıtıldı, fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile