Belize’de Sağlık Alanında Faaliyetler Devam Ediyor

Belize’de Sağlık Alanında Faaliyetler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından toplam 340.000 nüfusa sahip Belize’nin Başkenti Belize City’de faaliyet gösteren Karl Heusner Memorial Hastanesi’nin Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesine tıbbi cihaz ve donanım desteği sağlandı.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Başkanı Dr. Serdar Çam ile Belize’nin İstanbul Fahri Konsolosu Mustafa Çıkrıkçı arasında29 Ocak 2014 tarihinde Türkiye ile Belize’nin sağlık alanında işbirliğini geliştirme kapsamında protokol imzalanmış, protokole Belize Başbakanı Dean Barrow’un eşi Kim SimplisBarrow’da katılmışlardı. Bu çerçevede imzalanan protokol kapsamında çalışmalar başlatıldı.

Belize’nin en büyük kamu hastanesi konumundaki 140 yatak kapasitesine sahip Karl HeusnerMemorial Hastanesi’ne 1 EKG cihazı, 2 pulseoksimetre, 1 defibrilatör, 2 nebulizatör, 7 invaziv monitör, 5 mekanik vantilatör, 6 yoğun bakım yatağı ve 1 açık yatak düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene Belize Başbakanı Dean Barrow’un eşi Kim SimplisBarrow, Belize Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Peter Allen, Karl Heusner Memorial Hospital Genel Müdürü Dr. Francis G. Longworth ve TİKA yetkilileri katıldı.

Karl Heusner Memorial Hospital Genel Müdürü Dr. Francis G. Longworth törende yaptığı açıklamada hastanenin kapasitesinin arttırılması faaliyetleri çerçevesinde TİKA tarafından yapılan yardımın kendileri için çok anlamlı ve memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Karl HeusnerMemorialHospital Genel Müdürü Dr. Longworth, ülkenin en büyük kamu hastanesi olması ve fizik tedavi bölümüne sahip tek kamu hastanesi olması bakımından verdikleri hizmetin önemli bir fonksiyon icra ettiğini kaydetti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile