60 yıllık yazı hayatı boyunca başta şiir olmak üzere farklı türlerde ve alanlarda verdiği eserleriyle kültür dünyamıza mührünü vuran Necip Fazıl Kısakürek’in kişiliğini ve şiirlerini ele alan Belkıs İbrahimhakkıoğlu üstad ile olan hatırlarını da anlattı. O dönemin sosyolojik ve siyasi sorunlarından kaynaklanan sorunları göz önüne alarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden İbrahimhakkıoğlu, o dönem insanları ve düşünürlerinin ağır bir yükün altında girdiğini unutmamak gerektiğini belirtti.
Necip Fazıl ile ilk tanışma hadisesini anlatan İbrahimhakkıoğlu,” İlk tanışıklığımız telefonda oldu. Erenköy’de bir köşkte oturuyordu, telefonda hatlar arası bir kopukluk oldu, ses gelmiyordu ahizeden, “Alo? Kimsiniz?” diye sormuştum. Birden gürledi. “Ben Necip Fazıl’ım sen kimsin ?” dedi.
Bende,” Ben Belkıs İbrahimhakkıoğlu Necip Bey” dedim. Telefonu yüzüme kapattı. Koskoca üstada Necip Bey demiştim. Daha sonra beni Ahmet Kabaklı Hoca’ya şikayet etmiş. O anı hiç unutamam” dedi.
İbrahimhakkıoğlu, “Üstad’ın evim diye bir şiiri vardır. Son şiirlerini Türk Edebiyatında yayınladı çünkü orada bizim kültürümüzün panoraması, rengimiz, kokumuz, tadımız var. Mekan insan ilişkisinin çok güzel tarifi var. Şehirlerin hayatında o şiirin önemli bir yeri var” dedi.
Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Necip Fazıl'ı Anlattı
Türk düşüncesi, sanat ve edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden, büyük aksiyon adamı ve hüviyetiyle derin izler bırakan Üstad Necip Fazıl Kısakürek, Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu’nun anlatımı ile Afife Hatun Kültür Merkezinde anıldı.