Belpa Buz Pateni Tesisi'nde Çalismalar Basladi

Belpa Buz Pateni Tesisi'nde Çalismalar Basladi

Baskentin sembol haline dönüsen degerlerine sahip çikmaya devam eden Ankara Büyüksehir Belediyesi, kirli, pasli ve sagliksiz kosullarda devraldigi Belpa Buz Pateni Tesisi’ni yeniliyor.

Baskentin tarihi ve kültürel degerleri kadar sembol haline dönüsen yapilarina sahip çikan Ankara Büyüksehir Belediyesi, Belpa Buz Pateni Tesisi için de harekete geçti. Kirli, pasli ve sagliksiz kosullar içinde ABB’ye devredilen Belpa Buz Pateni Tesisi’nde, yapilan inceleme ve çalismalarin ardindan kapsamli bir yenileme ve güçlendirme çalismasi yapilmasina karar verildi.

2023 yili içerisinde tamamlanmasi hedeflenen çalismalarin ardindan tesis; uluslararasi standartlardaki yeni pisti, kafeteryasi, kütüphanesi ve sergi salonuyla hizmet verecek.

Uluslararasi standartlara uygun hale getirilecek

Büyüksehir Belediyesi istiraklerinden PORTAS, Baskentin sembollerinden olan tesis için kollarini sivadi. Proje çerçevesinde mevcut buz pateni pisti ve koruyucu paneller degistirilerek uluslararasi standartlara uygun hale getirilecek. Mevcut kondisyon salonlari ve soyunma odalari ile islak hacimleri yenileyecek olan Büyüksehir Belediyesi, ihale sonrasinda Adnan Ötüken Parki ile tesis arasinda baglanti yolu da yapacak.

Buz pateni sporu daha saglikli kosullarda yapilacak

Baskentli gençleri spora tesvik etmek için birçok yeni projeye imza atan Büyüksehir Belediyesi, Belpa Buz Pateni Tesisi’ni modern bir yapiya kavusturarak buz pateni sporunun daha saglikli kosullarda yapilmasini amaçliyor. Tesisin tüm altyapi hattini tamamen yenileyecek olan Ankara Büyüksehir Belediyesi, tesis alani içinde insa edecegi sergi salonu, açik kütüphane ve kafeterya ile 7’den 70’e tüm baskentlilerin ailesiyle vakit geçirebilecegi bir tesisi daha Ankara’ya kazandirmayi hedefliyor.

“2023 yili içerisinde tamamlayip, baskentlilerin hizmetine açmayi planliyoruz”

Baskentli gençleri spora tesvik etmek ve buz pateni sporunun daha saglikli kosullarda yapilmasini amaçladiklarini belirterek yenileme çalismalari hakkinda bilgi veren ABB Fen Isleri Daire Baskanligi Üst Yapilar Sefi Latif Yesil, “Yapildigi yillarda Türkiye’nin en büyük pateni pisti olan ve Gençlik ve Spor Bakanligindan devraldigimiz tesiste yenileme çalismalarina hizla basladik. Çalismalari 2023 yili içerisinde tamamlayip, Baskentlilerin hizmetine açmayi planliyoruz. Tüm binanin elektrik ve mekanik tesisatini, buz pistinin tüm tesisatini ve binanin iç ve dis cephesinde yenileme çalismalari baslatiyoruz. Ayni zamanda bina içerisinde statik güçlendirme çalismalari da devam ediyor" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile