Ziyarette konuşan Destici, “Biz Sayın Başbakanı dinlerken şu ifadeleri kullandı; ‘bir başka yasal düzenlemeyle, siyasi partilere üyelikte engelleri kaldırıyoruz. Siyasi Partiler Kanunu’nun 11’inci maddesinde yapacağımız değişiklikle, siyasi partilere üye olmayı daraltan, kısıtlayan bazı engelleri ortadan kaldırıyoruz. Seçim Kanunu hükümlerine göre, oy verme hakkına sahip olan herkesin, siyasi partilere de üye olabilmesinin önünü açıyoruz’ dedi.
Burayı okuduğunuz zaman sanıyorsunuz ki oy veren herkes partiye de üye olacak. Biz de sandık ki bütün memurlara siyaset yapma hakkı doğdu. Fakat peşinden hemen bir cümle daha duyduk; ‘11’inci Madde’nin B Bendi’ndeki 6 kısıtlayıcı engeli ortadan kaldırıyoruz.’ 6 kısıtlı maddeye baktığımızda maalesef memurlarımız A Bendi’nde kalmışlar. B Bendi’ndeki madde de ise hırsızlıktan, rüşvetten, zimmet suçundan hüküm giymişlerin siyaset yapma önü açılıyor. Ayrıca PKK’lı teröristler, rüşvetçiler, hırsızlar, tecavüzcülerin ve toplumdaki suç işlemiş insanların önü açılıyor, ama memurlar için siyasetin önü açılmıyor. Biz siyasete memurlarımızı bekliyoruz. Biz; hırsızları, rüşvetçileri, zimmetçileri teröristleri, PKK’lıları siyaset sahnesinde istemiyoruz. Biz; tecrübeli, dürüst, ahlaklı, vatan ve millete hizmet etme aşkıyla yanan memurlarımızı istiyoruz. Bizim hükümetten talebimiz bu. Bu uygulamayı hayata geçirsinler” dedi.
“10 MİLYON EMEKLİDEN 8 MİLYONU AÇLIK SINIRINDA”
“Bem Bir Sen Genel Başkanı ve yöneticileri ile belediye çalışanlarının problemlerinin çözümünde de, memurların problemlerinin çözümünde de ortak hareket ettiğimiz noktalar oldu” diyen Destici, “Memurlar ile ilgili sosyal güvenlik kurumları birleştirildi ama bu birleşme maalesef kâğıt üzerinde kaldı ve hayata geçirilemedi. Eğer bu birleşme tam olarak hayata geçirilmiş olsaydı bugün memurlar emekli oldukları zaman yüzde 45’lere yakın bir maaş kaybına uğramayacaklardı. Bununla ilgili hiçbir düzenleme ve çalışma yapılmadı. Memurların pek çoğu emekli olmaya yakın zamanlarında, acaba nasıl bir üst kadroya geçebilirim, emekli olduklarında emekli maaşında ücret kaybına uğramamak, çoluk çocuklarına geçindirme de bir sıkıntı yaşamamanın derdine düşmüş durumda. Hepsi de böyle bir arayış içerisinde. Dolayısıyla burada adamı olan işini çözerken, adamı olmayan işini çözemiyor. Buna toplu bir çözüm getirilmesi kanaatindeyim. Şu anda 10 milyon emekliden 8 milyonu açlık sınırı altında maaşa mahkum edildiğini hepimiz biliyoruz. Bununla ilgili olarak da acil düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.
“ENFLASYON ORANINDA ZAM DİYE BİR OLAY OLMAZ”
Memurlara bu senede de toplu sözleşmede zam verilmediğini belirten Destici, “Sadece enflasyon oranında zam yaptık deniliyor. Enflasyon oranında zam diye bir olay olmaz. Bu ancak maaşı koruma olabilir. Memurların aldığı maaşın bile korunduğunu düşünmüyorum. Memurlarımız hak ettiği ücreti alamıyor. Emekli olduklarında da hak ettikleri ikramiyeyi ve maaşı alamıyorlar” diye konuştu.
“CUNTA KANUNLARI İPTAL EDİLMELİ”
Destici, açıklamalarına şöyle devam etti: “Biz geçtiğimiz hafta Balkanlar’da ziyaretler yaptık. Makedonya ve Kosova yeni devlet olmuş. Bulgaristan hepimizin gözünde hâlâ komünist izlerinin taşındığı bir ülke. Buralarda memurların hepsi siyasette. Memurlar partilerin en üst kadrolarında görev yapıyorlar ve çok etkin konumdalar. En tahsilli insanları en verimli dönemlerinde Türkiye’ye hizmette siyasetten alıkoymak akla ve mantığa yatmıyor. Bunlar askeri vesayetin koyduğu maddeler. Korkuların esiri olarak konulmuş şeyler. Ya da kendi iktidarlarını korumak için, ‘kimler bizim iktidarımızı düşürebilir, elbette ki daha tahsilli olanlar, daha halkın içerisinde olanlar, devleti daha iyi tanıyanlar, bürokrasiyi daha iyi bilenler yani memurlar’ diye düşünmüşler sanırım.”
GREVLİ TOPLU SÖZLŞEM HAKKI.
“12 Eylül referandumunda ısrarla memurlara grevli toplu sözleşme hakkının verilmesini istedik” diyen Destici, “Çünkü grevli toplu sözleşme hakkı olmadığı zaman toplu sözleşme formaliteden öte geçmiyor. Hükümet tek taraflı olarak istediği gibi sözleşmeyi memur sendikalarımızın önüne dayatıyor ve onlar da kabul etmek zorunda kalıyorlar. Çünkü ellerinde başka koz yok. Halbuki grevli toplu sözleşme hakkı verilmiş olsaydı memur sendikalarımız ve memurlarımız haklarını sonuna kadar savunacaklardı” şeklinde konuştu.
“MEMUR SENDİKALARI HÜKÜMETİN SİYASETÇİ OLDUĞUNU UNUTUYOR”
Destici, açıklamalarını şöyle tamamladı: “Son yıllarda baktığımız zaman hükümet bazı vaatlerde bulunuyor. Memur sendikalarımız da hükümetin siyasetçi olduğunu unutuyor, hükümetin vermiş olduğu sözleri tabanıyla paylaşıyor ama sözleşme geldiğinde siyasetçilerin siyasetçiliği tutuyor ve nihayetinde memurlarımız ve memur sendikalarımız zorunda kalıyor. Onun için biz memurların önündeki siyaset engelinin kaldırılmasını istiyoruz.”
“BBP MİLLETİ KUCAKLAYAN BİR PARTİ”
BEM BİR SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, “Büyük Birlik Partisi, Türkiye genelinde her ilde teşkilatlı. Büyük Birlik Partisi, milletin değerleriyle çelişmeyen, milleti kucaklayan görüş ve düşünceleriyle Türk siyasi hayatında çok önemli bir yeri olan partimizdir” dedi.
Turbay, daha sonra BBP Lideri Destici’ye Osmanlı tuğralı tablo hediye etti
BEM Bir Sen Genel Merkezi BBP Lideri Destici’yi Ziyaret Etti
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM BİR SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay ve yönetim kurulu üyeleri, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’yi makamında ziyaret etti.