BEM-BİR-SEN, Kantarcıoğlu'nu Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti

Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı, Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu hakkında 'Reddi Hakim ve Görevini Kötüye Kullandığı' gerek

  Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Recai Karslı , Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu hakkında ' Reddi Hakim ve Görevini Kötüye Kullandığı ' gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi ' ne başvurdu .

Karslı ' nın , 18 Haziran 2010 tarihinde vermiş olduğu şikayet dilekçesi 1818 sayı numarası ile kabul edildi .

Dilekçede , Fulya Kantarcıoğlu ' nun görevini kötüye kullandığı ve Seyfi Oktay vasıtasıyla , dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ' a davaya ve üyelerin durumuna ilişkin olarak bilgi verdiğine dikkat çekildi . Bem-Bir-Sen Genel Eğitim Sekreteri Karslı tarafından Anayasa Mahkemesi ' ne yapılan başvuruda şu hususlara yer verildi :

" Şüpheli Fulya Kantarcıoğlu ' nun 14 . 06 . 2010 tarihli yayın organlarında yer alan 05 . 05 . 2010 tarihli Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay ile yaptığı görüşme kayıtları , ihsası rey anlamına gelmektedir . Ekte sunduğum telefon kayıtlarından açıkça görüleceği üzere şüpheli 2010/49 E . sayılı dosya hakkında karar alma süreci ve üyelerin ve kendisinin durumu hakkında Seyfi Oktay ' a açıklama yapmıştır . Bu açıklamalar sonrasında Seyfi Oktay 2010/49 E . sayılı davanın davacısı konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı Deniz Baykal ' a yapılan görüşme hakkında bilgi vermiştir . Hatta Deniz Baykal ' a konu hakkında bilgi verdikten sonra şüpheli yeniden görüşmüş ve konu hakkında bilgi almıştır .

Şüphelinin bu tutumu açıkça ihsası rey anlamına gelmektedir . İhsası rey anlamına gelen fiili işleyen şüphelinin 2949 sayılı Kanunun 47 . madde çerçevesinde reddi gerekmektedir . Öte yandan , şüpheli davadan reddini gerektiren fiili ile birlikte Yüce Mahkemede görüşülen bilgileri kamuoyuna açıklamakla TCK kapsamında suç sayılan " Görevi Kötüye Kullanma " suçunu da işlemiştir . Şüphelinin şikayete konu konuşmaları nedeniyle ülke kamuoyunu yakından ilgilendiren bir dava bağlamında halkın Yüksek Yargı organlarına güveni zedelenmiştir . Şüpheli aynı zamanda halkın kutuplaşmasına ve ayrışmasına , ulusal bütünlüğümüzün bozulmasına neden olmuştur .

Açıkça tarafsızlığını yitiren ve " Görevi Kötüye Kullanma " suçunu işleyen Şüphelinin soruşturma açılarak cezalandırılması ve 2010/49 E . sayılı davadan reddi için bu başvuruda bulunulmuştur . "

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile