'Ben De Yüzüyorum Ve Pedallıyorum Projesi'

Yakutiye Kaymakamlığının projesiyle, 9 bin öğrenciye bisiklet kullanma ve yüzme eğitimi verilecek.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde 'Ben de Yüzüyorum ve Pedallıyorum Projesi' kapsamında, 9 bin öğrenciye eğitim verilecek.

Yakutiye Kaymakamlığı ile Yakutiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca finanse edilen proje, yarın düzenlenecek törenle hayata geçirilecek.

Proje, Erzurum Gençlik ve Spor İl, İlçe Milli Eğitim, Yakutiye Halk Eğitim Merkezi ile Yakutiye Gençlik ve Spor müdürlükleri tarafından ortak yürütülecek.

Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 10 aylık uygulamayı öngören proje kapsamında, 5 bin ortaokul ile 4 bin ilkokul öğrencisine bisiklet kullanımı ve yüzme öğretmenin hedeflendiğini bildirdi.

Çocukların kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesini, potansiyellerini gerçekleştirilmelerine imkan sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Helvacı, şunları kaydetti:

'Projenin toplam bütçesi 300 bin lira. Okullarda bisiklet kullanmayı her öğrenciye öğretmek için geniş kapsamlı bir proje başlattık. Bu kapsamda ortaokullarımızda yaklaşık 5 bin öğrenciye bisiklet kullanımı, hafta sonları 3 saatlik eğitimle verilecek. Yüzme eğitimi alma şansı bulamayan 4 bin ilkokul öğrencisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yüzme havuzunda hafta içi 4 saatlik yüzme öğretilecek.'

Öğrenciye yüzme için gerekli malzemelerin temin edileceğini belirten Helvacı, 'Yakutiye ilçesinin herhangi ilköğretim okulunu okumuş bir çocuğumuz, yüzmeyi kesinlikle biliyor olacak.' ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile