'Benim İzim Benim İmzam' Kampanyası

Kampanyayla Kavacık'ta 100 bin 250 fidan dikilerek oluşturulan "92 Ormanı"na, 2 bin fidan daha dikilmesi hedefleniyor

ÇEKÜL Vakfı tarafından düzenlenen "Benim izim benim imzam" kampanyasıyla 1992 yılında Kavacık'ta 100 bin 250t fidan dikilerek oluşturulan "92 Ormanı"na, 2 bin fidan dikilmesi amaçlanıyor.

Vakıftan yapılan açıklayamaya göre, vakıf tarafından "Bir ormanımız daha olsun" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, "Benim izim benim imzam" kampanyası başlatılarak, doğaseverlere çağrı yapıldı.

Kent içinde nefes alacak alanlar yaratmak ve beton yapılaşma tehdidine dikkati çekmek amacıyla 1992 yılında Beykoz Kavacık'ta 22 bin İstanbullu'nun katılımıyla dikilen 100 bin 250 fidan büyüdü. Vakfın, 92 Ormanı'na 2 bin fidan daha dikilmesi amacıyla başlattığı kampanyayla SMS desteğiyle yeni fidanların toprakla buluşması sağlanacak.

Etkinliğe kültür sanat dünyasından isimler de katıldı. Farklı okullardan gelen 150 öğrenci, geleceğe mektup yazarak, özel tasarlanan zaman kapsülüne "25 yıl sonra açılmak üzere" mektup bıraktı. Zaman kapsülündeki mektuplar, ÇEKÜL Evi'nde ayrılan özel bir köşede saklanacak ve vakfın 50. yaş gününde açılarak, kamuoyunun bilgisine sunulacak.

- "Yıllar önce bıraktığımız izi çoğaltarak geleceğe taşımak istiyoruz"

Vakfa yapılacak bağışlarla "Bir iz bırakın, geleceğe imzanızı atın" çağrısına cevap verenler, "ÇEKÜL" yazarak 9290'a SMS attıklarında, yeni fidanların toprakla buluşması için 10 lira bağışta bulunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, 25 yıldır doğa ve kültürle "varız" dediklerini ifade ederek, "Doğa olmadan ne insan ne de kültür olur" değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul gibi tarihi, kültürel ve doğal mirasıyla dünyanın gözünün üstünde olduğu bir kentteki değerlerin ortak gelecek için yaşatılması gerektiğini vurgulayan Sözen, "Bunun yolu da tüm canlıların yaşam hakkını savunmaktan ve miras değerlerimizi koruyarak, geleceğe aktarmaktan geçer. O nedenle bugün 92 Ormanı'ndayız. Yıllar önce burada bir iz bıraktık şimdi bu izi, İstanbullularla birlikte koruyarak, çoğaltarak, geleceğe taşımak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü Yeşim Dizdaroğlu da 1992'de fidan diken çocukların ağaçlarla beraber büyüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ağaçlar büyüdü, yeşillendi. Çocuklar o ağacı dikerek, yeşille, çevreyle tanıştı. Büyükler ise bir iz bırakmanın heyecanını yaşadı. Her biri o gün orada hayata ilişkin duruşlarına dair bir imza attı. O gün bu ağaçları dikenler aramızda. Onların artık birer ağacı var. Artık hepimizin bir ormanı var. Bu ormandaki her bir ağaç hayata dair sorumluluğun imzası gibi."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile