Benimle Gülümse Projesi

Koruyucu ağız ve diş sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmaları sonucu, yüzde 20 olan bilgi düzeyi yüzde 97'ye çıkartılırken, proje doğrultusunda ilk defa Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Modül Takip Sistemi ve Diş Tedavi Hizmeti Takip Kayıt Sistemi oluşturuldu Proje kapsamında orta ve yüksek risk grubundaki 473 çocuğa flor vernik uygulamaları gerçekleştirildi.

Benimle Gülümse Projesi'nde, koruyucu ağız ve diş sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmaları sonucu, yüzde 20 olan bilgi düzeyi yüzde 97'ye çıkartılırken, proje doğrultusunda ilk defa Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Modül Takip Sistemi ve Diş Tedavi Hizmeti Takip Kayıt Sistemi oluşturuldu.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ortaklığında ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü iştirakinde yürütülen projenin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Projeyle, ağız ve diş sağlığı boyutunda riskli çocuklar sınıfında yer alan ve İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı ilçelerde ikamet eden 6 yaş altındaki engelli bebek ve çocukların sağlıksız ağız florası, yanlış beslenme sonucu oluşabilecek diş çürükleri ve kötü ağız hijyeni sebebiyle maruz kaldıkları risklerden korunmaları amaçlandı.

Proje saha ekibinin yaptığı ev ziyaretleri esnasında sözel olarak ve sonrasında sosyal medya aracılığıyla hasta yakınları projeye yönelik olumlu geri bildirimde bulunarak, memnuniyetlerini dile getirdi.

Proje kapsamında 27 Mart'tan itibaren 633 aile ziyaret edilirken, bin 684 kişiye 353 saat koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Koruyucu ağız ve diş sağlığı konusunda toplumu bilinçlendirme çalışmaları sonucu, yüzde 20 olan bilgi düzeyi yüzde 97'ye çıkartılırken, proje doğrultusunda ilk defa Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Modül Takip Sistemi ve Diş Tedavi Hizmeti Takip Kayıt Sistemi oluşturuldu.

Öte yandan orta ve yüksek risk grubundaki 473 çocuğa flor vernik uygulamaları gerçekleştirildi.

Ayrıca, 170 diş hekimi ve diş klinik yardımcısına 'Engelli Çocuklarla İletişim Yöntemi' ve 'Koruyucu Diş Hekimliği Sağlık Hizmetleri' eğitimi verilirken, eğitim sonrasında diş hekimlerinin yüzde 58,50 olan bilgi düzeyinin yüzde 95,40'a, diş klinik yardımcılarının ise yüzde 40 olan bilgi düzeylerinin yüzde 90'a çıktığı gözlemlendi.

Değerlendirme toplantısına İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Yakup Çağ, İdari Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Habip Yılmaz katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile