Benzin Istasyonlarinda Fiyat Tabelalari Degisti

Benzin Istasyonlarinda Fiyat Tabelalari Degisti

Akaryakitta tek fiyat uygulamasi basladi. Benzin istasyonlarinda EPDK’nin tek fiyat karari uygulaniyor. Tek fiyat uygulamasi tabelalara yansidi.

Enerji Piyasasi Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklilastirilmis akaryakit ürünlerinin istasyonlarda ayni fiyata satilmasina iliskin Kurul karari yürürlüge girdi. EPDK’nin kararina göre Akaryakit istasyonlarinda "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakit tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farkli fiyatlarla ürün satisi yapilmayacak. Benzin istasyonlari da bu karar kapsaminda dijital fiyat tabelalarini degistirdi. Tabelalarda fiyatlar, motorin ve kursunsuz benzin 95 oktan olmak üzere iki fiyatta sabitlendi. 13 bin bayide bu karar uygulanmaya basladi.

Tek fiyat uygulamasi tabelalara yansidi. Istanbul’daki akaryakit istasyonlarinda benzin ve motorin fiyatlarindaki tek fiyat göze çarpti.

Dagitici lisans sahipleri yüzde 0,5’i geçmemek kaydiyla akaryakitin özelliklerini iyilestirmeye yönelik çesitli katki maddelerini ürüne ekleyebiliyor. Bu islem için kullanilacak katki maddelerine iliskin dagitici lisansi sahiplerinin EPDK’yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir degisiklik yapilmadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile