Berat Kandili‘nde Semazenlerden Özel Program

Görele 7. Kemençe ve Horon Günleri kapsamında berat kandili özel programı yapıldı. Üç gün devam etmesi planlanan programın kalan bölümleri, Diyarbakır‘da 13 Mehmetçiğin şehit olması üzerine iptal edildi.

Görele 7. Kemençe ve Horon Günleri kapsamında berat kandili özel programı yapıldı. Üç gün devam etmesi planlanan programın kalan bölümleri, Diyarbakır‘da 13 Mehmetçiğin şehit olması üzerine iptal edildi.

    Görele Cumhuriyet meydanındaki program, Görele Müftüsü Enver Türkmen’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Müftü Türkmen kısa bir konuşma yaparak Berat kandilinin ehemmiyeti hakkında bilgi verdi.

    Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapmak üzere Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu kürsüye geldi. Melikoğlu, “Yine bir Kemençe ve Horon Günleri‘nde siz sevgili dostlarım ve hemşehrilerimizle bir aradayız. Fakat ne yazık ki bu günümüze gölge düştü. Diyarbakır’da meydana gelen çatışmada düğünlerle askere gönderdiğimiz 13 evladımız şehit düştü. Bizler de ekibimizle 3 gün süreceği planlanan programımızın ikinci ve üçüncü günlerini iptal ettik. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet olarak bıraktığı bu topraklarımız kutsaldır. Allah askerimize kurşun sıkan hainlerin ellerini kırsın. Şehitlerimize Allah‘tan rahmet diliyorum. Allak ıslah etsin. Değerli dostlar, Aziz hemşehrilerim, dedik ya biz kültürümüz için, kültürümüzü yaşatmak için, gelecek kuşaklara bu geleneğimizi aktarmak için yerel yöneticilere büyük işler, vazifeler düşüyor. Biz bu kapsamda 7 yıldır canla, başla sizden almış olduğumuz destekle birlikte, sizlerin hayır dualarınızla birlikte büyük projelere imza attık. Bu düzenlemiş olduğumuz kemençe ve horon günleri de sosyal, kültürel ve sanat etkinliğimizden bir tanesidir. Bu kültürümüz inanıyorum ki bizden sonra da devam edecektir. Göle çalmış olduğumuz mayamız tuttu.” dedi.

    Program İstanbul’dan gelen semazen gurubunun yapmış olduğu sema gösterisi ile devam etti. Yöre sanatçılarının okuduğu ilahiler ve şiirlerin ardından program sona erdi.

Görele’deki festivale İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Görele Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Büyük Şehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yaşar Parlak, İstanbul Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi Zafer Tahmaz, Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, Görele AK Parti İlçe Başkanı Tolga Erener, Görele Belde Belediye Başkanları, Görele Meclis üyeleri, diğer daire amirleri ve halk katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile