Berberlik Eğitimi Alıyor

Tarsus İlçesi'nde berberlik eğitimi alan Neziha Albayrak, staj gördüğü erkek berberinde müşterilerin ilgisiyle karşılaşıyor.

İki çocuk annesi 40 yaşındaki Albayrak, Tarsus Halk Eğitim Merkezi'nde aldığı eğitimin ardından berber dükkanında erkekleri saç ve sakal tıraşı ederek, hem tecrübesini artırmaya hem de mesleğini en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyor.

Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, erkek berberliğini seçmesinde eşinin ''kadın kuaförleri hep erkek, neden kadından erkek berberi olmasın'' sözünün etken olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıl önce erkek berberliği yapabilmek için Tarsus Mesleki Eğitim Merkezi'ne başvurduğunu belirten Albayrak, ''Aldığım eğitimin ardından başarıyla kalfalık belgemi aldım. Sırada ustalık belgesi var. 2 yıllık sürecek stajımı da tamamlayarak ustalık belgesini alacağım. Böylelikle kendi iş yerimi açacağım'' dedi.

Müşterilerin ilk önce çok şaşırdığını vurgulayan Albayrak, ''İlk önce garip karşıladılar. Ancak alışınca ilgi göstermeye başladılar. Ayrıca iş yerinde bir kadın olduğu için daha nezih ve kibar davranıyorlar'' diye konuştu.

Müşterilerden Duran Yalçınkaya da Albayrak'nın işinde başarılı olduğunu söyledi.

İlk başlarda tereddüt içinde olduğunu ifade eden Yalçınkaya, ''Tıraş oldukça elinin hafifliğini hissettim. Gerçekten işinde çok başarılı. Kadınların da bu mesleği yapabileceğini kanıtladı'' dedi.

İş yeri sahibi Ahmet Yıldırım ise Albayrak'tan gayet memnunun olduklarını belirterek, ''İlk başlarda 'Acaba müşterilerimiz kadın berbere tıraş olur mu diye' tedirginlik yaşadık. Ama zamanla bütün bunların yersiz olduğunu gördük. Müşterilerimiz memnun. İş yerine gelen müşterilerin konuşma tarzı ve hareketleri de iyi yönde değişti. Ayrıca müşteri potansiyelimizde arttı'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile