Bergama Belediye Isçilerinin Aylik Yemek Ücreti Bin 430 TL Oldu

Bergama Belediye Isçilerinin Aylik Yemek Ücreti Bin 430 TL Oldu

Bergama Belediyesi ve Hizmet-Is Sendikasi arasinda imzalanan ek protokolle, isçilerin yemek bedelinde iyilestirmeye gidildi. Buna göre, isçilerin aylik yemek ücreti bin 430 TL oldu.

Bergama Belediyesi isçilerinin aylik yemek ücretinde iyilestirme yapildi. Imzalanan ek protokolle yemek bedeli, günlük net 55,00 TL’ye, aylik bin 430,00 TL’ye yükseltildi. Ek protokol imza töreniyle, Bergama Belediyesi ve bagli sirketlerinde uygulanan farkli yemek ücretlerine de son verilmis oldu.

Imza törenine; Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Bergama Belediye Baskan Yardimcilari Askin Uyar, Cüneyt Umutlu, Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek, isçi sendika temsilcileri ve sendika komite görevlileri katildi.

Törende konusan Baskan Kostu, "Isçimizi enflasyona ezdirmemek için, imkanlarimiz ölçüsünde elimizden gelen gayret gösteriyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlari ve yönlendirmeleri üzerine Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligimiz ile Hak-Is ve Türk-Is Sendikalari arasinda imzalanan Ek Çerçeve Anlasma Protokolü ile Türkiye geneli kamu isçileri için yemek ücretlerinde artisa gidildi. Simdi bizde bu protokole istinaden belediyemizde yetkili Hizmet-Is Sendikasi ile ek protokolümüzü imzaladik. Bu yil içinde iki kez imzaladigimiz ek protokoller ile isçilerimizin maaslarinda iyilestirme yapmistik. Üçüncü ek protokol ile de isçilerimizin yemek ücretlerinde iyilestirmeye gitmis olduk. Hayirli olsun” dedi.



Ücret farkliligi sona erdi

Imzalanan ek protokol ile ücret farkliliginin da son bulduguna isaret eden Kostu, "Göreve geldigimiz ilk günden belediyemizde görevli isçi arkadaslarimiz arasinda yer alan adi konmamis bir ücret ayrimi olmasina hayret ettik. Bu durumun düzeltilmesi için çalismalarimiza süratle basladik. Kadrolu isçilerimizde ve Beta sirketimiz isçilerinde bulunan sosyal haklarin Bakirçay sirketimiz isçilerinde de olmasi, geçmiste uygulanan haksizliklarin son bulmasi için adim attik. Simdi kalem olarak kadrolu ve Beta’li isçilerimiz sözlesmesinde yer alan sosyal haklari Bakirçay sirketimizde de ayni düzeye getirme gayreti içerisindeyiz” seklinde konustu.

Hizmet-Is Sendikasi Izmir Sube Baskani Gültekin Simsek de, "Isçi dostu Belediye Baskanimiz Hakan Kostu’ya, Baskan Yardimcilarimiz Askin Uyar ve Cüneyt Umutlu, hep isçi arkadaslarimizin yaninda yer almaktadirlar. Isçilerimiz yararina talep ettigimiz istek ve önerilere kayitsiz kalmayan Belediye Baskanimiz Hakan Kostu’ya ve baskan yardimcilarimiza sendikam, isçi arkadaslarim ve sahsim adina tesekkür ederim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile