Bergama Belediyesinden Ilçe Genelindeki Tüm Ögrencilere Destek

Bergama Belediyesinden Ilçe Genelindeki Tüm Ögrencilere Destek

Bergama Belediyesi, sosyal belediyecilik projeleri kapsaminda ilkokuldan üniversiteye kadar çesitli yaslardaki ögrencilere birçok alanda destek veriyor.

Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu’nun göreve geldikten sonra baslattigi ilkokula yeni baslayan ögrencilere okuma yazma seti, ilçe genelinde özel okullar dahil tüm ögrencilere dagitiliyor. Yilda ortalama bin 500 ögrencinin ilkokula basladigi ilçe genelinde, 7 binden üzerinde egitim seti dagitildi. Yasam Boyu Egitim Merkezinde, egitim-ögretim dönemi boyunca üniversiteye hazirlik kurslari da düzenleniyor. 20 farkli kursun oldugu merkezde; üniversite hazirlik kurslarindan müzik kurslarina, robotik kodlamadan satranca, yogadan halk oyunlarina çesitli alanlarda egitim veriliyor. KPSS kursunun da açilacagi merkezde, 5 binden fazla ögrenci kurslara katilim sagladi. 5 yilda 2 bin 500’e yakin ögrenci üniversiteye hazirlik kursu alirken, 2 bin 600’e yakin ögrenci hobi kurslarinda yer aldi.

Yüksekögrenimde egitim alan ögrencilerin ailelerine yönelik 8 ay boyunca verilen ögrenim yardimiyla, bin 300’e yakin aileye destek verildi.

Ekonomik nedenlerle okumakta güçlük çeken üniversite ögrencilerinin ailelerin desteklendigi uygulamada, desteklerin her yil arttigi belirtildi.

7’den 77’ye tüm vatandaslar için çalistiklarini ifade eden Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, “Gelecegimiz gençlerimizden baslayarak, yaslilarimiza kadar her yastan vatandaslarimiz için gece-gündüz demeden çalisiyoruz. Ilkokulda egitim seti ile baslayan desteklerimiz ile birlikte kurslar, egitimler seminerlerle gençlerimizin gelecegine katki sunuyoruz. Üniversite hazirlik kursumuz ve üniversiteyi kazanmis çocuklarimizin ailelerine verdigimiz destekle gençlerimizin her daim yanindayiz. Üniversiteyi bitirmis gençlerimiz için de KPSS kursu çok yakinda hayata geçiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile