Bergama Ticaret Odasi, Çam Fistigi Için Arastirma Enstitüsü Kurulmasi Talebinde Bulundu

Bergama'da Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Fikret Ürper, Kozak çam fistigi için arastirma enstitüsü kurulmasi gerektigini söyledi.



Kozak'ta çam fistigi üreticlerinin katilimiyla düzenlenen toplantida konusan Ürper, bakanlik tarafindan organize edilen ve içinde bilim insanlarinin yer aldigi 10 farkli çalisma grubunun bir yili askin süredir Kozak çam fistiginda verim düsüklügüne neden olan etkileri arastirdigini belirtti.

Bergama Ticaret Odasi olarak bu arastirma sürecinin takipçilerinden olduklarini dile getiren Ürper, sunlari kaydetti:

"Kozak çam fistigi hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli bir ürün. Her ne kadar geç kalinmis olsa da bu ürün için Kozak'ta mutlaka bir arastirma enstitüsü kurulmali. Bu enstitü ile çam fistigindaki verim düsüklügünün sebebi derinlemesine arastirilabilir ve gelebilecek hastaliklar çok önceden tespit edilip engellenebilir. Ayrica bu arastirma merkezi ile tüm Türkiye ve dünya ile koordineli çalisip veri toplayarak fistigimizin daha kaliteli hale gelmesi saglanabilir ve bölgede gelir kaybi yasanmadan müdahale etme firsati yaratabilir."

CHP Izmir Milletvekili Murat Bakan da Kozak çam fistiginin ülkenin en degerli ürünlerinden biri oldugunu ifade ederek, "Sizlerden de aldigimiz geri dönüsler ile Kozak Yaylasi'nin yasadigi sorunu tekrar gündeme tasimaya devam edecegiz. Tüm veriler dogrultusunda en yakin zamanda sonuç alip, somut adimlar atacagimizi bilmenizi istiyorum." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile