Berhan Şimşek: Kılıçdaroğlu oyları düşürdü

Berhan Şimşek: Kılıçdaroğlu oyları düşürdü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun bir an önce kurultaya gitmesi talebinde bulundu.

Genel seçimlerin ardından CHP‘nin aldığı oy parti içinde tartışmalara sebep oldu. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki bazı genel başkan yardımcılarının seçimde başarısız olduğunu savunan Berhan Şimşek, Habertürk ekranlarından kurultay çağrısı yaptı.

İstanbul’da oylar düştü
Ece Üner’in sorularını yanıtlayan Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da ki oyları düşürdüğünü anımsatarak “Referandumda İstanbul örgütü ile beraber 45.20 hayır oyu çıkardık. Ben il başkanlığını teslim ettiğimizde İstanbul’da ki oy oranımız yüzde 38-39’du. Bugün genel merkez yöneticilerinin yok saydığı, görevden almayı düşündüğü İstanbul İl Örgütle beraber referandumda büyük bir başarılı sonuç elde ettik. Hem de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun genel af söylemine, Avcılar Belediye Başkanının rahibe kılığında kadınları tarif etmesine rağmen.” dedi.

Başarısızlık örgüte mal edilmesin
Gürsel Tekin’in “CHP örgütleri çelme taktı” iddiasına da göndermede bulunan Şimşek “ Hiçbir CHP üyesi ve örgütü, CHP’ye çelme takacak düşünce içerisinde olamaz. Bunu ifade edenler geçmiş dönemde bu tür çelmelerde bulundularsa bu düşünce olabilir. Bu mümkün olabilir mi Allah aşkına..İstanbul’da yüzde 45, İzmir’de yüzde 67’lerda oy almış örgütte hiç kimse milletvekili sıralamalarında seçilecek yerlerde yer almamıştır. Örgütü yok sayan arkadaşlarımız, bugün CHP örgütünün engellerini söylerlerse o arkadaşların CHP’li geçmişleri adına üzüntü duyarım. Burada ki başarısızlığı şöyle tanımlamak lazım. Gürsel Tekin İstanbul birinci bölgedeydi, yüzde 32 lerde oy aldı ve altında 2 tane genel başkan yardımcısı vardı. Genel Başkanın aday olduğu ikinci bölgede aldığı oy yüzde 30 değil. AKP yüzde 50’lerde oy almış. Fakat bunu bir başarı olarak anlatmak mümkün değil.” diye konuştu.

Kurultay çağrısı
Televizyon ve gazete reklamlarına milyonlarca lira harcanmasına rağmen, örgütlere para gönderilmediğini kaydeden Şimşek “Genel Başkan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olduğunda aldığı oy yüzde 37’ydi. İl genel meclis oyları 33.5’ti ama şu an İstanbul’da yüzde 37’den partinin oylarını yüzde 30’lara indirdi. Bunu herhalde CHP’nin örgütleri yapmadı. Örgütlere bir kuruş para göndermediler. Siyaseti reklamdan ibaret gördüler. Ekran üzerinden siyaseti düşündüler ve milyonlarca lira para harcandı buralara.Kılıçdaroğlu çok iyi bir performans gösterdi. Genel başkan koştu, ancak gole gidemediler. Nereye gideceğini bilmeyen yelkene rüzgar yardımcı olmaz. Kendisi bir yıl içinde 2 kez kurultay yaptı. Şu an yapılması gereken bir kurultayın toplanması gerekir ve seçimli kurultay olması gerekir.” dedi.

BEYAZ GAZETE


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile