Berhan Şimşek Lozan Anlaşması'nın 87. Yıldönümü Etkinliğine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Lozan Anlaşması'nın 87. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Başbakan 12 Eylül'e kat çıkma sevdasında" dedi.

CHP Beşiktaş İlçe Teşkilatı, Lozan Anlaşması'nın 87. yıldönümü nedeniyle Maçka Parkı'ndaki İsmet İnönü Anıtı önünde etkinlik düzenledi. Etkinliğe CHP İl Başkanı Berhan Şimşek, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve çok sayıda partili katıldı. Etkinlikte konuşan Berhan Şimşek, "Atalarımız bize vatan emanet ettiler. Bu emanet çorak toprak değildir. Bir vatan ve bu vatanın bayrağı var. Bayrağı olmayanların Kabe'si olmaz. Türkiye'de moda yeni Osmanlıcılık. Bilmiyorlar ki Hitler benzetmesi yaptıkları İsmet
İnönü, Hitler'in kuşatması altından kaçan kişilere kucak açmıştır. İsmet Paşa onları kucaklamıştır" ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül'le ilgili Meclis'te (TBMM) yaptığı konuşma sırasında duygulanmasını eleştiren Şimşek, "12 Eylül'de yapılırken neredeydin, bu ülkede değil miydin? Başbakan bugün 12 Eylül'e kat çıkma sevdasında" iddiasında bulundu.
Öte yandan Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği de Ortaköy Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi. Gruba destek veren Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, elinde "12 Eylül'de sandığa gidiyoruz, hayır diyoruz" broşür taşıdı. Ünal yaptığı konuşmada, "12 Eylül 'hayır' deme günüdür. Türkiye Cumhuriyeti için, aydınlanma için 'hayır' diyoruz" dedi.
Etkinlik sırasında dev bir Türk bayrağı açıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile