Berhan Şimşek'ten 'Çiçek Büfeleri' Projesine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "çiçek büfeleri" projesine tepki göstererek, "Çiçekler hapsedilmek isteniyor" dedi.

Berhan Şimşek, İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Yunus Erdoğan, Uluslar arası Çiçekçiler Federasyonu Türkiye Başkanı Recep Gedik ve çiçekçilerle bir araya gelerek, parti il binasında basın toplantısı düzenledi. Kentin çeşitli noktalarına kurulması planlanan çiçek büfelerine tepki gösteren Şimşek, "Çiçeklerin kokusu da ortadan kaldırılmak isteniyor. 2008 yılında belediyenin çiçek büfeleriyle ilgili olarak partimiz tarafından soru önergesi verilmiş ve bu proje askıya alınmıştı. Fakat daha sonra
tekrar gündeme getirildi. Bu projeyle bin 500 tane çiçek büfesi açılacak" dedi.
Roman vatandaşların, "AB'den gelen paradan vereceğiz" denilerek susturulduğunu savunan Şimşek, "Çiçekler hapsedilmek isteniyor" diye konuştu.
Toplantıya katılan İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Yunus Erdoğan, "Biz çiçek büfesi istemiyoruz. Bu proje çiçekçileri tamamen bitirir" derken, Uluslararası Çiçekçiler Federasyonu Türkiye Başkanı Recep Gedik de çiçek büfeleriyle reklam rantı elde edilmek istendiğini ileri sürdü.
Ayağa kalkan bir çiçekçi ise, tepkilerini referandumda "hayır" diyerek göstereceklerini belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile