Berivan, babaevinde zılgıt ve halaylarla karşılandı

Batman'da gösteriye katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve 9 aydır Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tek kişilik koğuşta tutulan TMK mağduru Berivan S. tahl

Batman'da gösteriye katıldığı gerekçesiyle tutuklanan ve 9 aydır Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tek kişilik koğuşta tutulan TMK mağduru Berivan S. tahliye edildi.

Taş atan çocuklar yasasıyla serbest bırakılan Berivan S., cezaevinden tahliye edilir edilmez hemen babaevine geldi. Berivan S.10 aylık tutukluluk sürecinin ardından ailesinin oturduğu Batman'ın Aydınkonak köyünde zılgıt, halay ve kurban kesilerek karşılandı.

Berivan arabadan iner inmez annesi Meryem ile kardeşleri Eşref, Suzan, Dilan ve Lokman ile kucaklaşınca sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Berivan ardından barış güvercini uçurarak, cezaevinde bulunan tüm çocukların serbest bırakılmasını istedi.

Babası Selim Sayaca'nın kestirdiği kurbanın kanı alnına sürüldü. Bu arada kendisini karşılamaya gelen yakınları ve köylüleriyle tek tek kucaklaşarak hasret giderdi.

Cezaevinde zor günler geçirdiğini belirten Berivan, "Ben suçlu değilim. Devlet beni hiç de hak etmediğim şekilde cezaevine attı. Polise taş atmadım. Ben o esnada teyzemin evine gidiyordum. Beni gözaltına aldılar." şeklinde konuştu.

Hakkında, "Örgüte üye olmamakla beraber örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 7,5 yıl, "Gösteri yürüyüşleri kanunu"na muhalefetten 5 yıl, "Örgüt propagandası yapmak"tan 1 yıl hapis istemiyle dava açılan Berivan, görülen ilk duruşmada 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşı küçük olduğu için cezası 7 yıl 9 aya indirilmişti. Berivan, 9 aydır Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tek başına bir koğuşta tutuluyordu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile