Berkin Elvan'ın Ölümüne İlişkin Dava

Mahkeme heyeti, sanık polis memurunun SEGBİS yoluyla duruşmada hazır edilmesine yapılan itirazları reddederek, 'can güvenliği' ve 'hedef olması' gibi nedenleri dikkate alarak sanığın bu şekilde duruşmaya bağlanmasının devamına karar verdi Duruşmaya bir süre ara verildi.

Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin hakkında dava açılan sanık polis memurunun yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesindeki büyük salonda görülen duruşmada, müştekiler Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, kardeşleri Gamze, Özge Elvan davaya katılma talebinde bulundu.

Ankara, Adana, Aydın, Bursa, Antalya, Manisa, Balıkesir, İzmir, Diyarbakır Barosuna bağlı temsilciler de baro adına katılım talep etti.

Mahkeme heyeti, Berkin Elvan'ın ailesinin doğrudan suçtan zarar gördüğü anlaşıldığından ayrı ayrı davalara katılma hakkının kabulüne, baroların katılma talebinin ise doğrudan suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle reddine karar verdi.

Müşteki avukatlarından Can Atalay, Van'da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla duruşmada hazır edilen sanık F.D'nin bıyığının takma, gözlüğünün büyük, saçının peruk olabileceğini belirterek, bunun tespitinin yapılmasını istedi.

Van'da bulunan müşteki avukatları da çok yakın mesafede olduklarını, bu durumdan şüphelendiklerini iletti.

Müşteki avukatları bu doğrultuda sanığının SEGBİS yoluyla değil, yüz yüze savunma yapması gerektiğini, bu nedenle sanığın duruşma salonuna getirilmesini talep etti.

Sanık F.D'nin avukatı ise bu yapılanın itham olduğunu, müvekkilinin sahtekarlıkla suçlandığını söyledi. Avukatın 'sahtekarlık' dediği anda, duruşma salonunda bulunanlar 'katil, katil' diyerek bağırdı.

Sanık F.D. ise eşinin 8 aylık hamile olduğunu ve can güvenliği için SEGBİS ile duruşmalara bağlanmak istediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, sanığın SEGBİS yoluyla duruşmada hazır edilmesine yapılan itirazları reddederek, 'can güvenliği' ve 'hedef olması' gibi nedenleri dikkate alarak, sanığın bu şekilde duruşmaya bağlanmasının devamına karar verdi.

Duruşmaya bir süre ara verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile