Berlin'de Havalimani Çalisanlari Greve Gitti, Yüzlerce Uçus Iptal Edildi

Almanya’daki Berlin-Brandenburg Havalimani (BER) çalisanlarinin bir günlük grev karari almasinin ardindan yüzlerce uçus iptal edildi.

Almanya’da isçi sendikasi Ver.di’nin 24 saatlik grev çagrisi üzerine Berlin-Brandenburg (BER) Havalimani’nda güvenlik ve yolcu ile bavul kontrol bölümlerinde çalisanlar is birakti. Yerel saatle 03.00’te baslayan ve bugün 00.00’da sona erecek olan grev nedeniyle hava trafiginde aksamalar meydana geldi. Havalimaninin internet sitesinden yapilan açiklamada, yaklasik 220 uçagin kalkis, 240 uçaktan 72’sinin ise inis yapamadigi kaydedildi. Grevden haberi olmayan ve bavullariyla havalimanina gelen bazi yolcular, terminal görevlileri tarafindan bilgilendirildi. Normalde yolcu kuyruklarinin olustugu kontuarlar ise bos kaldi.

Tahliye uçusu için açik birakildi

Sudan’da ordu ile Hizli Destek Kuvvetleri (RSF) arasindaki çatismalar nedeniyle ülkeden süren tahliye çalismalari kapsaminda Berlin-Brandenburg Havalimani’na inis yapacak olan Alman ordusuna ait uçak nedeniyle iki terminal açik birakildi.

Geçtigimiz hafta, Hamburg, Stuttgart, Düsseldorf ve Köln-Bonn Havalimanlarinda 2 günlük greve gidilmisti. Grevin ikinci gününde Alman Demiryollari çalisanlari da is birakmis ve ulasimda aksamalar yasanmisti.

Ver.di Sendikasi, uzun süredir gece, hafta sonu ve tatil günleri mesaileri için çalisanlarin ek ücretlerinin artirilmasi konusunda Federal Havacilik Güvenligi Sirketleri Birligi (BDLS) ile müzakereler yürütüyor. Sendika, 27 ve 28 Nisan tarihlerinde gerçeklestirilecek yeni görüsmeler öncesinde isverene baskiyi artirmak istiyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile