'berlin Kaplanı'nın Hollanda Galası Yapıldı

Berlin Kaplanı filminin Hollanda galası dün Amsterdam Pathe Arena sinema salonunda oyuncular ve yönetmenin de katılımıyla yapıldı.

  Geçtiğimiz günlerde Almanya`da galası yapılan film , Hollanda`nın başkenti Amsterdam`da da gurbetçileri perde önüne topladı . Bir gurbetçinin hayatını anlatan filmi seyircilerle birlikte izleyen Ata Demirer ve oyuncuların tamamına yakınının Hollanda`daki ilgiden memnun oldukları gözlendi . Salonun doluluk oranı oyuncuların filmin sonunda seyircilerin karşısında yaptıkları selamlama konuşmasıyla da objektiflere yansıdı .

Film sonrası düzenlenen basın açıklamasında konuşan Ata Demirer , oyunculara bir kez daha teşekkür ederek devam ettiği konuşmasında Avrupa`da filme yönelik ilgiden memnun olduğunu belirterek " Hollanda`da da Almanya kadar güzel oldu . Zaten gurbete özel detayların seyirci tarafından altının çizileceğini de tahmin ediyorduk . Böyle de oldu . Filmdeki yabancı dil daha çok gurbetçinin diliyle yerini aldı . Burada esprilerin derinlemesine algılanması açıkçası hoşumuza gidiyor . Salonun dolduğunu görmek bizim dehoşumuza gitti ve filmi seyircimizle birlikte biz de seyirci gözüyle izledik " dedi .

Ata Demirer filmdeki karakterleri Bursa`da geçirdiği çocukluğundan aldığı ilham ve Almanya`daki gözlemlerinin sonucunda yarattığını " Karakter benim repertuarımda olan bir karakterdi . Benim Bursa`da yaşadığım döneme ait kendimden de bir parça kattım filme . Filmdeki küçük çocuk Bursa`daki ailemdeki çocuk , yani benim çocukluğum . Filmde spor gibi , boks gibi , güreş ve müzik gibi gurbetteki aktiviteleri canlı tutmaya çalıştık . Filmi çekmeden önce bir kaç ay Almanya`da kaldım , buraları inceledim . Filmde dahaçok 3 . kuşağın hayatı sergileniyor " ifadeleriyle anlattı .

" Film için 15 kilo aldığınız söyleniyor . Bu kadar zayıflamayı nasıl başardınız? " sorusuna kahkahayla cevap veren Ata Demirer , tam tersine 12 kilo verdiğini kaydetti .

Filmin bitiminden sonra seyircilerin hatıra fotoğrafı çektirme isteklerini de geri çevirmeyen oyuncu kadro , daha sonra bir Türk lokantasında yemek yemek için yola koyuldu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile