Berlin Türk Cemaati, Başkanlığa Yeniden Bekir Yılmaz`ı Seçti

Berlin Türk Cemaati (TGB) 14.

Olağan Genel Kurul’da başkanlığa yeniden Bekir Yılmaz’ı seçti. Berlin Türkevi’nde düzenlenen genel kuruluda tek aday olarak katılan Yılmaz delegelerin 58’inin oyunu alarak üst üste 3. kez başkanlığa getirildi.

Genel kurulda başvuruları kabul edilen 20 yeni dernek daha Berlin Türk Cemaati’ne katıldı ve TGB’nin 52 olan üye sayısı 72’e yükseldi. Yılmaz döneminde ise dernek sayısı ikiye katlanmış oldu.


Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Türkiye Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, burada yaşayan Türklerin sorunlarının çözümünde derneklerin çok önemli rol üstlendiğini söyledi. Dernekçiliğin gönüllü yürütüldüğünü, herkesin ailesinden, işinden fedakârlık yaparak çalıştığını ifade eden Pulat, “Berlin’de özellikle dernekçilik çalışmalarının yoğun olarak yürütülmesinden memnuniyet duyuyorum. TGB’yi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu seçimin cemaati daha iyi noktalara getirmesine vesile olmasını diliyorum.” dedi.


Başkanlığa yeniden seçilen Yılmaz da yaptığı teşekkür konuşmasında, Berlin Türk Cemaati’nin Almanya’da dernek sayısı en fazla olan en büyük çatı kuruluş olduğunu işaret ederek, “Bizler ancak birlikte hareket edersek var olabiliriz ve çocuklarımızı yarınlara bu sayede daha sağlıklı bir şekilde taşıyabiliriz. TGB, Alevi derneğinden, spor kulüplerine kadar toplumumuzun her kesimini temsil ediyor. Bu birliktelik ve dayanışmadan herkes örnek olmalıdır.” diye konuştu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile