Bernd Schuster Mustafa Denizli'nin ekibiyle çalışacak

Beşiktaş'ta yeni teknik adamın ismi bu hafta netlik kazanacak. Başkan Yıldırım Demirören ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu Madrid'e giderek Al...

 

Beşiktaş ' ta yeni teknik adamın ismi bu hafta netlik kazanacak . Başkan Yıldırım Demirören ve Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile Cengiz Zülfikaroğlu Madrid ' e giderek Alman çalıştırıcı Bernd Schuster ' le son görüşmeleri yapacak .

Daha önce menajerler vasıtasıyla girişimlerde bulunan Siyah-Beyazlılar , şartları yüz yüze masaya yatıracak . Alman hocayla iki yıllık sözleşme imzalamayı düşünen yöneticiler , transferin gerçekleşmesi halinde özel uçakla İstanbul ' a gelecek . Ümraniye Tesisleri ' ni gezecek olan Schuster , takım hakkında da bilgi alacak . Deneyimli isim , imza töreninde de basın mensuplarına tanıtılacak .
Bernd Schuster ' in yardımcısı ise Tayfur Havutçu olacak . Alman teknik adama takımla ilgili verileri Havutçu aktaracak . Kaleci antrenörü Zafer Öger de ekipte kalacak . Geçiş döneminde ise en önemli görevi Tayfur Havutçu üstlenecek . İyi derecede Almanca bilen Havutçu , tüm teknik bilgileri ve futbolcuların son performanslarını Schuster ' e sunacak . Schuster , yönetime danışması gereken konuları da Havutçu üzerinden yapacak . Böylece Schuster ' in Türkiye ' ye adapte süreci kolaylaşacak ve bu zaman dilimi en az hasarla atlatılacak . Bu konuda yönetim de Havutçu ' ya güvence verdi : " Sen bizim en büyük güvencemizsin . Mustafa Hoca da senin bulunduğun yerde takımla ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi . Yeni gelecek hoca Schuster olur , başka bir isim olur fark etmez . Tam yetkili olarak yeni hocanın yanında görev alacaksın . " Futbol Komitesi ' nin Madrid çıkarmasında konu sadece Schuster olmayacak . Real Madrid ' den ayrılması gündemde olan Guti ile de temaslara geçilecek . 33 yaşındaki tecrübeli oyuncunun takıma büyük katkısı olacağını düşünen yöneticiler , maddi konularda anlaşmaya varılması halinde İspanyol yıldızla el sıkışacak . Schuster ' in Beşiktaş ' a gelmesi eski talebesi Guti ' ye önemli bir referans olacak .
RİCARDO QUARESMA İÇİN SON HAMLE
İki ay önce yönetimin belli şartlar koyarak teklifte bulunduğu Ricardo Quaresma ' nın durumu da son kez değerlendirilecek . İtalya ' nın İnter kulübüyle her konuda uzlaşan Siyah-Beyazlılar , şimdi sadece Portekizli yeteneği ikna etmeye çalışıyor . Yönetim , Schuster ' in adını kullanarak Quaresma için son hamlesini yapmaya hazırlanıyor . Daha önceki açıklamalarında kariyerine İspanya ' da devam etmek istediğini belirten Quaresma ' nın , kendisiyle ilgilenen Atletico Madrid ' den alacağı cevap dengeleri değiştirecek .
Kartalın belirlediği 6 isim arasında Türk yok
Beşiktaş Yönetim Kurulu , Mustafa Denizli ' den boşalan teknik direktörlük görevi için 6 isimle görüşüldüğünü İMKB ' ye bildirdi . Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada ilk sırada Bernhard Schuster yer aldı . Görüşülen diğer isimler ise şöyle sıralandı : Manuel Pellegrini , Felix Magath , Mircea Lucescu , Ronald Koeman ve Juande Ramos . Teknik adamlar konusunda yurtdışında çalışmaların başladığı belirtildi . Ancak Siyah-Beyazlı yönetimin belirlediği alternatif çalıştırıcılar arasında Türk teknik adamın yer almaması şaşırttı .
Kaos futbolunu seven bir Alman
Haber Portre - Mehmet Tufan İstanbul
Beşiktaş ' ın başına geçmeye hazırlanan Alman teknik adam Bernd Schuster ' in , Real Madrid gibi bir devi çalıştırmış olmasına karşın parlak bir başarı grafiği yok . Kariyerine Almanya ' nın Köln ekibinde başlayan Schuster ; sırasıyla Xerez , Shakhtar Donetsk , Levante , Getafe ve Real Madrid ' de görev yaptı .
Futbolculuğunda 21 kez Almanya A Milli Takımı formasını giyen Schuster , 24 yaşında iken eşi Gaby ' nin isteği doğrultusunda milli takımı bıraktığını açıkladı . 1986 ' da Meksika ' da düzenlenen Dünya Kupası ' nda Almanya ' nın hocası Franz Beckenbauer tarafından milli takıma döndürülmek istenen Schuster ' in aynı zamanda menajeri de olan eşinin tam 1 milyon mark talep etmesiyle bu girişim suya düştü . Top koşturduğu Real Madrid ' de Fabio Capello ' nun görevine son verilmesinden sonra Başkan Ramon Calderon , 2007-2008 sezonunda takımı ona emanet etti . Barcelona ' dan Javier Saviola , Chelsea ' den Arjen Robben , Manchester United ' dan Gabriel Heinze , Ajax Amsterdam ' dan Wesley Sneijder gibi yıldızları transfer ettirdi . Real o yıl La Liga ' yı , 77 puanlı Villarreal ' in önünde 85 puanla zirvede tamamladı . Bu başarıya karşın Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerinde Roma ' ya 2-1 ve 2-1 ile elendi . Schuster yönetimindeki ekip , heyecan seviyesi çok yüksek , zevkli maçlar çıkardı ; ancak hiçbir karşılaşmayı ' rahat ' kazanamayacağını kanıtladı . 2008-09 ' da Numancia ( 4-3 ) , Bilbao ( 3-2 ) ve Malaga ( 4-3 ) galibiyetleri gelse de 4-3 ' lük Sevilla mağlubiyeti Schuster ' in sonunu hazırladı . Real Madrid , Devler Ligi ' nde Juventus ' a iki maç da kaybedince Schuster , daha sezonun ilk yarısı bitmeden koltuğunu Juande Ramos ' a bırakmak zorunda kaldı . Bir kulüpte uzun süreli tutunamayan Alman çalıştırıcı , özellikle Ukrayna ' nın Shakhtar Donetsk takımında beklentilere cevap veremedi . Taraftarlardan büyük tepki alan Schuster ' in yerine gelen Mircea Lucescu ise 4 şampiyonluk kazandı .
Schildenfeld , Graz ' la anlaştı
Beşiktaş , Hırvatistan ' ın Dinamo Zagrep takımından transfer ettiği Gordon Schildenfeld ' i Avusturya ' nın Sturm Graz ekibine sattı . Siyah-Beyazlı kulüp tarafından yapılan açıklamada " Gordon Schildenfeld ' in , Sturm Graz ' a 400 bin Euro sözleşme fesih bedeli karşılığında transferi konusunda sözleşme imzalanmıştır . " denildi .

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile