Bes Ülkeden Ögretmen Ve Ögrenciler Kariyer Danismanligi Projesi Için Konya'da Bulustu

Bes Ülkeden Ögretmen Ve Ögrenciler Kariyer Danismanligi Projesi Için Konya'da Bulustu

Erasmus+ programi kapsamindaki Kariyer Danismanligi isimli proje kapsaminda 5 farkli ülkeden 58 ögretmen ve ögrenci Konya’da bulustu.

Polonya, Macaristan, Romanya, Slovenya ve Türkiye’den 38 ögrenci ve 20 ögretmen Kariyer Danismanligi egitim faaliyeti çerçevesinde etkinlikler gerçeklestirdi. Etkinliklerde, kariyer seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, meslek seçimi, gelecegin meslekleri ve is basvurusunda dikkat edilecek hususlar konusunda bilgilendirmeler yapildi. Proje ortaklarindan olan Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoglu Anadolu Imam Hatip Lisesi ziyaret edilirken, ögrenciler ve ögretmenler derslere katildi.

Ayrica Ebru ve Naht atölyelerinde etkinlikler gerçeklestirildi.

Katilimcilar, Konya kültürü ve tarihi hakkinda daha fazla bilgi edinmek amaciyla Konya’daki Tas Bina, Darü’l-Mülk Sergi Sarayi ve Bedesten gibi önemli yerleri ziyaret etti, ayrica Mevlana Müzesi ve Kapadokya’yi gezdi.

Proje faaliyetlerine katilan Polonya’dan 10. sinif ögrencisi Hubert Domisiewicz, proje sayesinde ilk kez Türkiye’yi ziyaret etme sansi buldugunu, meslek seçerken nelere dikkat etmesi gerektigini ögrendigini belirtirken, Macaristan’dan gelen Anna Szajer, Konya’da çok güzel 5 gün geçirdiklerini, faydali etkinliklere katildiklarini söyledi.

Romanya’dan katilan Mario Pesclevei ise proje sayesinde yeni arkadasliklar kurduklarini, farkli kültürleri tanima sansi buldugunu ve çok faydali bir egitim haftasi geçirdiklerini ifade etti.

Projenin Türkiye yürütücüsü Mehmet Tokgöz ise çok verimli 5 gün geçirdiklerini, ögrencilerin yaparak ve yasayarak ögrenme firsati bulduklarini ve ayrica Türk kültürünü de yakindan tanima firsati bulduklarini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile