Beşağaç Köyünde Katledilen 12 Vatandaş İçin Anma Töreni Düzenlendi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde 29 Eylül 2007 tarihinde terör örgütü PKK tarafından minibüs içinde katledilen 12 vatandaş için bugün anma töreni düzenlendi.

Törene Şırnak Valisi Vahdetin Özkan, Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, 23. Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral İbrahim Aydın, Beytüşşebap Tugay Komutanı Mehmet Kaya, Şırnak İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Faruk Bal, kamu kuruluş amirleri, çok sayıda vatandaş ve Jirki aşireti reisleri Tahir Adıyaman ile Cemil Öter katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından öğrenciler şehitlerin anısına şiirler okudu. Daha sonra Vali Vahdetin Özkan ve beraberindekiler katliamda hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret etti. Anma töreninde mezarlıkta duaların okunması sırasında duygulu anlar yaşanırken, katledilenlerin yakınları gözyaşı döktü.
Daha sonra şehit aileleri ve yakınlarının sıkıntılarını dinleyen Vali Özkan, sorunların çözümü konusunda gerekeni yapacağını söyledi. Vali Özkan, "Beşağaç çok güzel bir yer. İnsanları çok iyi insanlar, çok güzel insanlar, insanlarıyla beraber oturmak hasbihal etmek büyük bir zevk veriyor. Kırsal alandaki insanların sorunu için elimizden geleni yapıyoruz. Yaşam kalitesinin arttırılması yönündeki gayretlerimiz sürüyor. Terör olaylarının bitmesi için devletin kararlı tutumu devam ediyor. Terör olayında
hayatını kaybeden 12 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, siz ailelerine başsağlığı diliyorum" dedi.
Vali Özkan, törenin ardından helikopterle Şırnak'a döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile