Besiciler Meralari Kiralayabilmek Için Kiyasiya Yaristi

Besiciler Meralari Kiralayabilmek Için Kiyasiya Yaristi

Erzincan’da tespit, tahdit ve tahsis çalismalari tamamlanan meralar ihaleye çikarildi. Mera ihalesinde küçükbas hayvancilikla ugrasan sürü sahipleri meralari kiralayabilmek için kiyasiya yaristi.

Erzincan Il Mera Komisyonu tarafindan ihaleye çikartilan meralar Tarim ve Orman Il Müdürlügü toplanti salonunda sürü sahiplerine kiralandi. Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Sahin baskanliginda toplanan Il Mera Komisyonunun huzurunda il genelindeki ihtiyaç fazlasi 43 mera ve yayla ihaleye çikarildi. Ihaleye çikarilan 43 meradan 33’ü sürü sahipleri tarafindan kiralandi.

Ihale öncesinde Tarim ve Orman Il Müdürü Murat Sahin katilanlara yönelik yaptigi konusmada meralari kiralayan sürü sahiplerinden imzalayacaklari sözlesmelere uymalarini istedi. Her meranin kapasitesinin belirlendigini ve bu kapasitenin üzerinde hayvan otlatilmasina izin verilmeyecegini kaydeden Sahin, "kiraya verdigimiz meralari alan sürü sahipleri sözlesmeye uymak durumundalar. Bu mera ve yaylalar kurallara uygun olarak kullanildigi takdirde uzun yillar hayvancilik yapan çiftçilerime hizmet verecektir. Asiri ve düzensiz otlatma meralarimiza yogun zarar verecektir. Unutulmamalidir ki sürdürülebilir bir kalkinmanin ilk sarti mevcut durumu korumaktan geçer. Önümüzdeki yillarda da bu meralarin kullanilacagi unutulmamalidir" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile