Besicileri Sevindirecek Haber Yılın Son Gününde Geldi

Besicileri Sevindirecek Haber Yılın Son Gününde Geldi

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, besicilerin küpesiz, kayıtsız büyükbaş ve küçükbaş hayvanların cezai yaptırım olmadan 6 ay içinde sisteme kayıt yaptırabilmeleri için ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını söyledi.


‘Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin’ 25 Aralık 2013 tarih ve 28862 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyleyen Arap, bunun besiciler için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Yapılan değişikle ilgili bilgi veren Hüseyin Arap, “Yapılan değişikle çiftçilerimizin zamanında kayıt altına aldırmadıkları hayvanların il ve ilçe müdürlüklerine müracaat ederek cezai işlem olmadan kayıt yaptırabilme imkânı doğdu. Bu değişik neticesinde, çiftçilerimizin yeni doğan hayvanlarını 20 gün içerisinde küpeletip kayıt altına aldırmadığı veya alım satımdan sonra işletme değiştiren hayvanlarını bildirimlerini yaptırmadığı için bir çok çiftçimiz bu hayvanların gerek nakillerde gerekse kesimlerinde ciddi sorunlar yaşamaktaydılar. Özellikle kesimhanelerde yaptığımız denetimlerde küpesiz ve kayıtsız hayvanların kesimine müsaade edilmemekteydi. Ayrıca cezai işlem olmadan bu hayvanlara nakil belgesi düzenlenmemekteydi. Artık kentimiz genelinde tüm hayvanlar cezai işleme tabi tutulmadan 6 ay süre ile güncellemeler yapılmaya başlanacak. Bu yüzden çiftçilerimizin bir an önce bu sürede il ve ilçe müdürlüklerimize faydalanmaları için müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile