Beşikdüzü'nde İlk Kez İlköğretim Okulları Arası Naat Okuma Yarışması Düzenlendi

Beşikdüzü'nde İlk Kez İlköğretim Okulları Arası Naat Okuma Yarışması Düzenlendi

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ilköğretim okulları arası 'Naat Okuma Yarışması' davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Beşikdüzü Müftülüğü'nce, Anadolu Öğretmen Lisesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen yarışmaya 4 ilköğretim okulu öğrencisi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda İmam-Hatip Mustafa Günaydın'ın Kur'an-ı Kerim okudu.İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü yaptığı açılış konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılından itibaren, Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünün miladi olarak her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında “Kutlu Doğum Haftası” adıyla çeşitli ilmi ve kültürel etkinliklerle kutlanmaktadır. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle geçmiş yıllarda liseler arasında yaptığımız Naat okuma yarışmasını bu yıl ilk kez ilköğretim öğrencileri arasında düzenledik.” dedi.

Daha sonra programa katılan öğrenciler naat okudu. Öğrencilerin Naatlarını okumalarının ardından, İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, yaptığı değerlendirmede şöyle söyledi.

Tütüncü, öğrencilerin okudukları Naatlarla her birinin ayrı bir güzellikte performans sergilediklerini, hepsinin de kendileri nazarında birinci olduklarını, ancak usulen bir sıralamanın da yapılması gerektiğini belirterek öğrencileri, öğretmenleri ve ailelerini tebrik etti.Yarışma sonunda jüri üyelerine ve öğrencilere çeşitli hediyeleri verildi.

Hediye töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Kaymakam Alaattin Aktaş, “Çok güzel bir program oldu, çocuklar güzel okudular. Bu programda görev alan herkesi kutluyorum. Öğrencilerimize ayrıca başarılar diliyorum.” dedi.

Programa Kaymakamı Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Koç, İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, Türk Eğitim-Sen Beşikdüzü Şube Başkanı Muhammet Sağlam, okul müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Yarışmada birinci olan Beşikdüzü Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlköğretim Okulu’ndan Seyhan Çetinkaya, aynı naatını Nisan ayı içerisinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası programında tekrar seslendirerek birincilik ödülünü alacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile