Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören: 14 puan fark hiçbir zaman inkar edilcek bir fark değil; ama kapanmayacak bir fark da değil

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, gazete ve televizyon muhabirleriyle bir araya geldiği yemekte yaptığı açıklamada, lider Trabzonspor ile a

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, gazete ve televizyon muhabirleriyle bir araya geldiği yemekte yaptığı açıklamada, lider Trabzonspor ile aralarındaki 14 puanlık farkın hiçbir zaman inkar edilcek bir fark olmadığını belirterek, "Ama kapanmayacak bir fark da değil." dedi.

Beşiktaş Futbol Takımı'nın kamp yaptığı Gloria Otel'in golf kulübünde düzenlenen organizasyonda, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve yönetim kurulu üyeleri Fahrettin Cüroğlu, Metin Keçeli, Cengiz Zülfikaroğlu, Doğan Küçükemre, Orhan Saka, Engin Baltacı, Sinan Vardar, Ahmet Akpınar, basın mensuplarıyla yemek yedi.

Yemek sonunda başkan Yıldırım Demirören, transfer komitesi üyeleri Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına 3 gün önce başladıkları kampı değerlendirerek başlayan Yıldırım Demirören, "Her şey çok güzel gidiyor. Yönetimimizdeki birlik beraberlik çok güzel. Takımdaki havamız çok güzel. Taraftarımızdaki inanç hepsinden daha güzel; bunlar bir araya gelince ikinci yarı için ümitlerimiz de artıyor. 14 puan fark hiçbir zaman inkar edilcek bir fark değil. Ama kapanmayacak bir fark da değil. Biz 11 puan öndeyken şampiyonluk kaybetmiş bir takımız. 14 puanı da kapatabiliriz diye düşünüyorum. İkinci yarı 12 maçlık kazanma rekorumuzu kırarsak, şampiyon olabiliriz. Şampiyonluk olur veya olmaz. Bizim Avrupa ve Türkiye Kupası için de önemli hedeflerimiz var. Önemli olan bu sezon oluşan kadroyla önümüzdeki sene tüm kupalara talip olmak." diye konuştu.

Beşiktaş'ın Antalya'ya gelen Avrupa takımlarının gündeminde olduğunun hatırlatılması üzerine başkan Demirören, "Sadece Antalya'ya değil; Avrupa'ya damgamızı vurduk. Vurmaya da devam edeceğiz. Beşiktaş'ta çıta çok yükselmiştir. Bunu düşürmeye ne benim, ne yönetimin, ne de bizden sonraki yönetimlerin hakkı vardır. Hepimizin çıtası yükseldi, bunu da yapmak zorundaydık. Bundan sonra yıldız ayarında aldığımız oyuncular da bu seviyede olmalı. Transfer şampiyonu olmak güzel ama transfer 31 Ocak'a kadar. Daha sonrasında sahada başarılı olmak önemli. İnşallah yeni transferlerimiz katkı sağlar. Bana kulüp başkanlarından tebrikler geliyor, yurtdışından da geliyor. Beşiktaş Avrupa'da konuşuluyor. Ancak alacağımız birkaç kötü sonuçla 31 Aralık'tan sonra olumsuz hava da oluşabilir. Bu nedenle ümidimizi kesmemeli, şampiyonluğu kovalayacağımız yere kadar kovalamalıyız. Ama önümüzdeki sene bizim için daha önemli." ifadelerini kullandı.

"YABANCI SINIRI KALKMALI"

Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Yıldırım Demirören, sınırın kalması gerektiğini savundu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmekte olan bir toplum olduğunu söyleyen Demirören, "Yabancı sınırının bana göre kalkması lazım. Ama bununla birlikte en az 1, en fazla 3 altyapı oyuncusunun da oynaması lazım. Zaten Avrupa Birliği vatandaşlarının Türk vatandaşı gibi oynamasından kaçışımız yok. Türk oyuncular nasıl Avrupa'da Avrupa Birliği statüsünde oynuyorsa, çok yakında Avrupa Birliği vatandaşı oyuncular da Türk statüsünde oynamaya hak kazanacaklar. Ne kadar kısa zamanda federasyon buna formül bulursa, o kadar iyi olur. Kazanan da yine kulüpler ve Türk futbolu olacaktır." şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ KULÜBÜ AYHAN AKMAN'A 12 MİLYON DOLAR VERMİŞTİ"

Bir soru üzerine Tabata'nın beklenen performansı vermediğini de kaydeden Demirören, "Ancak gerçek Tabata da bu değildi. Her başkan bir oyuncuyu katkısı olacak diye alır. Her kulübün geçmişinde bu tür pahalı oyuncular geldi gitti. Beşiktaş Ayhan Akman'a 12 milyon dolar verdi. Tabata'nın parası ile karşılaştırılsa fark anlaşılır. Biz Tabata'nın parasının tartışılması nedeniyle kendisini daha baştan kaybettik." değerlendirmesinde bulundu.

Kimi istediysek iyisiyle kötüsüyle beşiktaş'a kazandırdık

"Almak isteyip de alamadığınız futbolcu oldu mu?" şeklindeki bir soruya ise Demirören, "Yönetimimiz sırasında kimi istediysek iyisiyle kötüsüyle Beşiktaş'a kazandırdık. Ancak bazen gelenler bazen beklenen performansı gösteremediler, bu da futbolun doğasında var." karşılığnı verdi.

Öte yandan TFF Tahkim Kurulu kararları hakkında adli yolun açılması hakkında görüş bildirmekten kaçınan Demirören, "İçeriği tam olarak bilinmediğinden bu konuda yorumlar yapmak yanlış olur. İçeriğe bakıp konuşmak lazım." diye konuştu.

"SERDAL ADALI: ALTINTOP KARDEŞLERLE CİDDİ BİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI"

Başkan Yıldırım Demirören'in ardından soruları yanıtlayan Beşiktaş Futbol Başkanı Serdal Adalı, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin transferiyle ilgili olarak sorulan bir soruya "Altıntop kardeşlerle ciddi bir görüşmemiz olmadı. Öncelikle bu futbolcuların Türkiye'ye gelmek istemeleri önemli." karşılığını verdi.

Adalı, Bernd Schuster'in yapılan transferlerden gayet memnun olduğunu dile getirerek, "Mutluluğunu bizimle paylaştı. Başkanımıza da teşekkürünü gönderdi." şeklinde konuştu.

Genç oyuncuların kampa katılmasıyla ilgili olarak da Adalı, "Öncelikle bu oyuncuların A takıma kampa gelmesini Schuster istedi. Geçmiş dönemlere ait maçlarını izledi. Kampa getirdiğimiz gençlerin A takımda kesin kalacağı şeklinde bir düşüncemiz yok. Bu havayı solumaları ve A takıma geldiklerinde yabancılık hissetmemeleri için buraya getirdik. İlerleyen dönemlerde de bu oyuncuları göreceğiz." Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cengiz Zülfikaroğlu ise bir soru üzerine Eskişehirsporlu Sezer Öztürk'ün ilgilendikleri bir futbolcu olduğunu; ancak transferiyle ilgili her hangi bir gelişmenin olmadığını söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile