Besiktas'ta 3 Turisti Biçaklayan Kagit Toplayici Hakim Karsisinda

Besiktas'ta 3 Turisti Biçaklayan Kagit Toplayici Hakim Karsisinda

Istanbul Besiktas’ta Rus uyruklu 3 turiste biçakla saldiran kagit toplayicisinin 45 yila kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi.

Besiktas’ta 24 Ocak tarihinde Rus uyruklu 2’si kadin 3 turiste biçakla saldiran kagit toplayicisi sanik Hasan Hüseyin Yurtseven’in 45 yila kadar hapis istemiyle yargilanmasina baslandi. Istanbul 5. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada tutuklu sanik Hasan Hüseyin Yurtseven ile avukati hazir bulundu.

Savunmasinda turistlerin kendisine satastiklarini belirten sanik Yurtseven, “Bana Ingilizce bir seyler söylediler. Biraz Ingilizce biliyorum. Ne dediklerini anlamadim ama asagilar gibi hareketler yaptilar. Kiyafetim biraz bozuktu. Ya dalga geçiyorlardi ya da benden süpheleniyorlardi. Aramizda kavga çikti. Yaralandiklarini sonradan ögrendim. Korkutmak için çakiyi salladim ama onlara geldi mi bilmiyorum. Ertesi gün camideydim. Polisler geldi beni aldi. Herhangi bir madde kullanmiyorum, sigara bile içmem. Kimseye satasmam ama cezaevinde de disarida da hep bana satasirlar. Mafya degilim, kabadayi degilim” ifadelerini kullandi.

Durusmada savunma yapan sanik avukati ise müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, yurtdisinda olan müstekilerin dinlenmesinden vazgeçilmesine karar verdi. Sanigin tutukluluk halinin devamina hükmeden heyet, mütalaa hazirlanmasi için dosyasinin durusma savcisina gönderilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, süphelinin ifadesinde biçagi tinercilerden korunmak için yaninda tasidigi, saldiriyi neden yaptigini bilmedigi ve olay aninda kendini kaybettigini söyledigi anlatildi. Iddianamede, olayda kullanilan biçagin ekmek biçagi oldugu belirtildi. Yaralanan turistlere iliskin raporda, yaralanmalarinin hayati tehlike olusturacak sekilde oldugunun kaydedildigi iddianamede, turistlerin ülkelerine döndükleri anlatildi.

Iddianamede, süpheli Hasan Hüseyin Yurtseven’in 3 kisiye karsi ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 27 yildan 45 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile