Besiktas'ta 3 Turisti Biçaklayan Zanlinin Yargilanmasina Baslandi

Besiktas'ta 2'si kadin 3 turisti biçakla yaraladigi gerekçesiyle tutuklu yargilanan kagit toplayicisi Hasan Hüseyin Yurtseven'in yargilanmasina baslandi.

Istanbul 5. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya tutuklu sanik Hasan Hüseyin Yurtseven ile avukati katildi.

Turistlerin kendisine satastigini savunan Yurtseven, "Biraz Ingilizce biliyorum. Ne dediklerini anlamadim ama asagilar gibi hareketler yaptilar. Ya dalga geçiyorlardi ya da benden süpheleniyorlardi. Aramizda kavga çikti. Yaralandiklarini sonradan ögrendim. Korkutmak için çakiyi salladim ama onlara geldi mi bilmiyorum. Ertesi gün camideydim. Polisler geldi beni aldi. " ifadelerini kullandi.

Sanigin avukati, olayda haksiz tahrik durumunun söz konusu oldugunu belirterek, müvekkilinin tahliyesini istedi.

Sanigin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme heyeti, müstekilerin yurt disinda bulunmalari ve adreslerinin tespit edilememesi nedeniyle dinlenilmelerinden vazgeçerek, ilk ifadelerinin dikkate alinmasina hükmetti.

Dava dosyasinin mütalaa için savciliga gönderilmesine karar veren heyet, durusmayi erteledi.

- Olayin geçmisi

Visnezade Mahallesi Süleyman Seba Caddesi'nde kagit toplayicisi Hasan Hüseyin Yurtseven ile Rusya uyruklu oldugu belirtilen Aleksandra V., Aleksandra R. ve Maxim M. arasinda tartisma çikmasinin ardindan Yurtseven, 3 kisiyi biçakla yaraladiktan sonra kaçmisti. Yaralilardan durumu agir olan kisi hastanede tedavi altina alinirken Yurtseven, çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, biri agir derecede yaralanan 3 turistin hastanedeki tedavilerinin ardindan ülkelerine geri döndükleri belirtildi.

Sanigin 3 kisiye karsi "kasten öldürmeye tesebbüs" suçundan 27 yildan 45 yila kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile