Beşir Derneği Kan Bağışı Kampanyası

Beşir Derneği Kan Bağışı Kampanyası

Beşir Derneği Adıyaman temsilciliği tarafından kan bağışı kampanyası başlatılacak.

Beşir Derneği Adıyaman Temsilcisi Mehmet Emin Taş, insan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnek olduğunu ifade etti.

Kızılay ile birlikte 2012 yılında İstanbul’da yapılan kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan toplanıldığını dile getiren Mehmet Emin Taş, Adıyaman’da da 9-10 Mart tarihlerinde Demokrasi Parkı’nda kan bağışı kampanyasının düzenleneceğini kaydetti.

Kan bağışının yaşam için önemli olduğunu aktaran Taş, “Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kilogram üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. Beşir Derneği ve Kızılay 2013 yılı kan bağış kampanyasını ‘Bir Damla Bin Umut’ sloganı ile başlatmış bulunmaktadır. 2 Mart itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın bağış kampanyasını yürütecek olan Beşir Derneği 2013 yılında 25 bin ünite kan bağışı hedefiyle çalışmalarına devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile